Skip to content

Kreikkalainen jogurttileipä (voiko leivonta helpompaa olla?)

kesäkuu 16, 2010

Tein sunnuntai-iltana tätä ihanaa ja ihanan helppoa jogurttileipää. Tämä on siis oikeasti tosi helppo, että vink vink pikkusisko, joka olisi innostunut leivän leipomisesta, muttei tarpeeksi alkaakseen toimeen. Varoituksen sana lienee paikallaan: tämä leipä saattaa aiheuttaa suunnatonta ahmimista.

Leivän voi täyttää, millä haluaakaan. Nyt viimeksi laitoin raejuustoa, valkosipulitäytteisiä oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Olen käyttänyt myös mm. artisokkaa ja kaprista. Jauhoista korvasin nyt osan täysjyväspelt-jauhoilla. Ohjeen olen saanut joitakin vuosia sitten entiseltä työkaveriltani.

Nämä jogurttileivät ovat nannaa!

Kreikkalainen jogurttileipä

2,5 dl maustamatonta jogurttia
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
5 – 6 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai esim. 1 dl täysjyväspelt-jauhoja, loput vehnää)
2 rkl oliiviöljyä

Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota hiiva jogurttiin. Lisää suola ja vaivaa jauhot taikinaan. Lisää öljy ja anna kohota 30 – 45 minuuttia.

Täyte

1/2 prk raejuustoa
1/2 tölkkiä valkosipulitäytteisiä oliiveja
5 aurinkokuivattua tomaattia

Jogurttileivän täytteeksi käy melkein mikä vain.

Kauli taikina neliöksi. Asettele viipaloidut täytteet neliölle ja kääri leipä rullalle. Voitele halutessasi munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 25 – 30 minuuttia.

Ahmi!

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: