Kreikkalainen jogurttileipä (voiko leivonta helpompaa olla?)
Tein sunnuntai-iltana tätä ihanaa ja ihanan helppoa jogurttileipää. Tämä on siis oikeasti tosi helppo, että vink vink pikkusisko, joka olisi innostunut leivän leipomisesta, muttei tarpeeksi alkaakseen toimeen. Varoituksen sana lienee paikallaan: tämä leipä saattaa aiheuttaa suunnatonta ahmimista.
Leivän voi täyttää, millä haluaakaan. Nyt viimeksi laitoin raejuustoa, valkosipulitäytteisiä oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Olen käyttänyt myös mm. artisokkaa ja kaprista. Jauhoista korvasin nyt osan täysjyväspelt-jauhoilla. Ohjeen olen saanut joitakin vuosia sitten entiseltä työkaveriltani.
Kreikkalainen jogurttileipä
2,5 dl maustamatonta jogurttia
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
5 – 6 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai esim. 1 dl täysjyväspelt-jauhoja, loput vehnää)
2 rkl oliiviöljyä
Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi. Liota hiiva jogurttiin. Lisää suola ja vaivaa jauhot taikinaan. Lisää öljy ja anna kohota 30 – 45 minuuttia.
Täyte
1/2 prk raejuustoa
1/2 tölkkiä valkosipulitäytteisiä oliiveja
5 aurinkokuivattua tomaattia
Kauli taikina neliöksi. Asettele viipaloidut täytteet neliölle ja kääri leipä rullalle. Voitele halutessasi munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 25 – 30 minuuttia.
Ahmi!