Skip to content

Terveyspannukakku

heinäkuu 1, 2010

Kaupan edessä kojussa myytiin kesän ensimmäiset kanttarellit. Voi jee! Tein suolaista pannaria, johon upotin kaikkea terveellistä. Sitten voi hyvällä omallatunnolla ripotella päälle juustoa ja paistaa pannarin voissa. Tasan menee.

Tämä ei nyt ehkä oikeasti ole ihan terveyspannaria...

Terveyspannari

4 kananmunaa
1 litra maitoa
2 tl suolaa
1 dl täysjyväspelt-jauhoja
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl pellavarouhetta
1 pkt tuoretta pinaattia

Muutama nokare voita
Pala parmesaania
Pala juustoa
1 l kanttarelleja

Sekoita taikina-ainekset ja revi taikinaan tuoretta pinaattia. Jätä turpoamaan. Laita korkealaitaiselle uunipellille muutama nokare voita ja kuumenna se uunissa. Kaada pannaritaikina kuumalle pellille ja paista 175-asteisessa uunissa yhteensä noin 40 minuuttia.

Rapean pannukakun taika on juuri tässä kuumassa pellissä ja voisulassa. Toimii siis myös makeassa pannukakussa.

Paahda kanttarelleista vesi pois kuumalla, kuivalla pannulla. Raasta juustot. Kun pannari on hyytynyt (noin 20 minuuttia) ripottele päälle sienet ja juusto ja paista loppuun (noin 20 min).

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: