Skip to content

Pihvejä purkkitonnikalasta

heinäkuu 6, 2010

Meillä on kolme ihanaa kummilasta. Kaksi heistää kuuluu miehen siskon kolmen lapsen katraaseen, supersuloiseen (ja villiin) katraaseen, joka juurikin oli viime viikolla meillä jokusen päivän kylässä. Lapsille täytyy aina miettiä ruokavalio ihan uusiksi. Heille kun eivät tipu sienet eikä simpukat, ruoat, joista itse nauttii. Kasvispihvit ovat olleet tähänastisista lapsiruoista menestyksekkäimpiä, samoin nakkimunakas on saanut paljon kannatusta, mutta ne saivat nyt aikamoisen haastajan näistä tonnikalapihveistä. Paistoin niitä aika läjän, ja kaikki meni, olisi mennyt enemmänkin.

Idean kekkasin Yhteishyvästä, joskin otin vapauden muokata ohjetta, tietenkin.  Tästä tulee sitten iso satsi, meitä oli siis neljä aikuista ja kolme lasta tuhoamassa tätä määrää. Enää ei ole purkkitonnikalakaan niin tylsää. Nämä olivat oikeasti tosi hyviä.

Tonnikalapihvit on jotenkin lähes nerokas keksintö. Arkiruokaa parhaimmillaan.

Tonnikalapihvit

6 pientä tlk vaaleaa tonnikalaa öljyssä (isoja ”tavallisia” 3-4 tlk)
4 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa (15 %)
1 tl suolaa
Mustapippuria
Noin 1,5 dl emmentalraastetta

Valuta tonnikalat ja hienonna haarukalla. Sekoita taikina-ainekset ja anna korppujauhojen turvota taikinassa ainakin 10 minuuttia. Muotoile pihveiksi ja paista.

Tonnikalapihvien kanssa tarjosin uusia perunoita ja kermaviilikastiketta, jonka maustoin sitruunalla, tillillä, sokerilla ja suolalla.

Advertisements
4 kommenttia leave one →
  1. Anja Hakaoja permalink
    heinäkuu 7, 2010 5:42 pm

    Näitä pitää kokeilla. Saankin näihin menemään kaapissa olevat tonnikalat, jotka eivät olleetkaan kovin hyviä.
    Kyllä sinä kaikkea keksitkin.
    Sivut näyttävät hyviltä!

    • Kirsikka permalink*
      heinäkuu 7, 2010 6:12 pm

      Kiitos! Tykkään kovasti itsekin.

      Nämä pihvit oli kyllä jotenkin loistava keksintö, niin yksinkertaista, mutta niin oivaltavaa:).

  2. -elina- permalink
    heinäkuu 12, 2010 6:59 am

    Nyt on testattu 🙂 Oikein hyviä tuli! Ja lapset(kin) söivät ilolla. Tästä tulee taatusti ruokalaji, jota tehdään uudestaankin. Monta kertaa.

    • Kirsikka permalink*
      heinäkuu 12, 2010 3:14 pm

      Kiva kuulla! Ja raparperitkin on varmaan jo paremmissa suissa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: