Skip to content

Mahtavan muhkeat porkkanasämpylät

heinäkuu 7, 2010

Viime viikolla leivoimme kummilasten kanssa vähän sämpylöitä. Poikien versiot olivat huomattavasti luovemman näköisiä kuin omani… Tylsät pyöreät. Mutta että olivatkin sämpylät hyviä! Jotenkin ihan käsittämättömän hyviä, juuri minun suuhuni sopivia. Ja kyllähän niitä sitten illalla ahmittiinkin. Pakko oli kiikuttaa osa kiireesti pakkaseen, ettei sentään kaikki mene. En tiedä, mikä näistä niin hyviä teki, mutta parhaita, mitä olen koskaan tehnyt. Joten, suuntaviivat ylös tulevaisuutta varten.

Lautasellinen herkkuja.

Porkkanasämpylät

2 pkt porkkanasosetta
5 dl vettä
2 pkt hiivaa
4 rkl leipäsiirappia
2 tl suolaa
1 dl pellavansiemeniä
2 dl täysjyväspelt-jauhoja
Noin 27 dl jauhoja, joista noin 10 dl rouheisia sämpyläjauhoja ja loput vehnäjauhoja
1 dl öljyä 

Lämmitä porkkanasose ja vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva soseveden joukkoon. Lisää sitten suola, siirappi ja pellavansiemenet. Alusta jauhot taikinaan. Jauhoja on riittävästi, kun taikina irtoaa jossain määrin kulhon reunasta. Lisää vielä öljy ja vaivaa hyvin. Anna kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin. 

Vaivaa taikinasta ilmat pois ja leivo sämpylöiksi. Anna kohota vielä liinan alla kymmenisen minuuttia. Voitele halutessasi munalla. Itse voitelin sämpylät, ja ovat minusta voitelemattomia huomattavasti houkuttelevamman näköisiä. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Itseäni huomattavasti pienempien ja nuorempien leipureiden tuotokset maistuivat myös.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: