Skip to content

Paras raparperipiirakka

heinäkuu 8, 2010

Huomenna alkaa loma! Lomalomaloma! On sitä odotettukin. Ajattelin paistaa työkavereille raparperipiirakan loman alkajaisten kunniaksi. Vaikka tämä ohje taitaa vanhassa blogissa ollakin, laitan sen uudelleen. On nääs HYVÄÄ. Ihan oikeasti paras raparperipiirakkaohje, mitä tiedän. Jos omasi on vielä parempi, vinkkaa ihmeessä! Sen täytyykin sitten olla jo SUPERHYVÄÄ. Ja täytyihän tätä jo pikkaisen maistaa… että kehtaa tarjota varmasti.

Vaniljajätskin kanssa eiks vaan?

Raparperipiirakka 

Pohja (2 uunipellilistä)

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl ruokasoodaa 
2 tl vaniljasokeria 
225  g voita
2 munaa 
2 dl piimää
Raparpereja (käytin tosin tällä kertaa raparperihilloa, 2 prk)

Rahkatäyte

2 dl sokeria
3 prk maitorahkaa
3 munaa 
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl (yksi sitruuna) sitruunanmehua

Sekoita rahkatäytteen aineet keskenään. Tee sitten pohja. Sekoita pohjan kuivat aineet. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Ota taikinasta 1/3 murua varten talteen. Lisää munat ja piimä jäljelle jääneeseen 2/3 taikinaan. Kaada tämä osa taikinaa kahteen korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle ja levitä. Viipaloi raparperit ja levitä ne (tai hillo) pohjan päälle.  Kaada sitten rahkatäyte raparperien päälle. Murusta vielä taikinan 1/3 koko komeuden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tästä se loma sitten huomenna alkaa!

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: