Siirry sisältöön

Raparperi + vodka = raparperilikööri

8 heinäkuun, 2010

Nyt on taas se aika, kun raparpereista on syytä keksiä kaikkea hauskaa. No mehua ja hilloa teen tietenkin, mutta tämä viime vuonna kokeilemani likööri oli niin hyvää, että uusitaanpa homma taas. Eli…

Tämä pullo odottelee nyt jääkaapissa sopivia juhlia.

Raparperilikööri

Kaada pullon pohjalle reilusti sokeria. Tähän meni ehkä desi tai puolitoista. Silppua raparperinvarret ja laita myös pulloon. Käytin 4 ohutta vartta. Ja sitten kaada pullo täyteen vodkaa. Sulje ja ravistele. Ja jääkaappiin ainakin kuukaudeksi maustumaan.

Ei tästä voi pahaakaan tulla, näillä raaka-aineilla.

Viime vuonna tarjosin raparperiliköörin drinkkinä eräissä juhlisamme. Kas näin:

Raparperidrinkki

2 cl raparperilikööriä
8 cl kivennäisvettä (kuplilla)

Tarjotaan hyvin kylmänä koristeluna esimerkiksi punaherukkajäillä ja jäisillä raperperitikuilla.

Advertisement
2 kommenttia leave one →
  1. Kotikokki permalink
    26 huhtikuun, 2011 6:54 am

    Hei. Oletko kokeillut tehdä likööriä pakasteraparpereista?

    • Kirsikka permalink*
      30 huhtikuun, 2011 12:35 pm

      Hei Nella! En ole muuten kokeillut pakasteraparperista, mutta muistaakseni joku syksy tein jouluksi mustaherukkalikööriä pakastemarjoista. En ole siis ihan varma, mutta taisi ne tosiaan pakasteesta olla. Uskoisin, että toimii ihan hyvin:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: