Raparperi + vodka = raparperilikööri
Nyt on taas se aika, kun raparpereista on syytä keksiä kaikkea hauskaa. No mehua ja hilloa teen tietenkin, mutta tämä viime vuonna kokeilemani likööri oli niin hyvää, että uusitaanpa homma taas. Eli…
Raparperilikööri
Kaada pullon pohjalle reilusti sokeria. Tähän meni ehkä desi tai puolitoista. Silppua raparperinvarret ja laita myös pulloon. Käytin 4 ohutta vartta. Ja sitten kaada pullo täyteen vodkaa. Sulje ja ravistele. Ja jääkaappiin ainakin kuukaudeksi maustumaan.
Viime vuonna tarjosin raparperiliköörin drinkkinä eräissä juhlisamme. Kas näin:
Raparperidrinkki
2 cl raparperilikööriä
8 cl kivennäisvettä (kuplilla)
Tarjotaan hyvin kylmänä koristeluna esimerkiksi punaherukkajäillä ja jäisillä raperperitikuilla.
Hei. Oletko kokeillut tehdä likööriä pakasteraparpereista?
Hei Nella! En ole muuten kokeillut pakasteraparperista, mutta muistaakseni joku syksy tein jouluksi mustaherukkalikööriä pakastemarjoista. En ole siis ihan varma, mutta taisi ne tosiaan pakasteesta olla. Uskoisin, että toimii ihan hyvin:).