Skip to content

Porkkana-korianterisalaattia ja kikhernepannukakkua

heinäkuu 11, 2010

Kesäloma alkoi, jee! Järjestin lauantaina miehelle pienimuotoiset juhlat alkavan kesäloman ja viime viikolla tulleen rakennusluvan kunniaksi. Ihana päivä. Ensin lueskelin terassilla tuntikaupalla keittokirjoja, suunnittelin menuun, kävin kaupassa, laitoin viinit jääkaappiin kylmenemään ja aloin kokkaamaan. Vajaat neljä tuntia siinä meni. Luksusta. Siis että on aikaa käyttää kokkaamiseen näin kauan. Arkisin ei ole mahdollisuutta ja normaaliviikonloppuisin ei jaksa. Kesälomalla ehtii harrastaa. 

Kaikki muut ruoat tätä porkkanasalaattia lukuunottamatta olivat uusia kokeiluja, joiden mausta siis ei ole takuuta. Alkuruoka oli hyvää, pääruoka ei niinkään, jälkkäri taivaallista. Mutta aloitetaan tästä alkupalasta. Tein kikhernepannukakun ihan vain siksi, että löysin reseptin ja kaapissa oli kikhernejauhoja. Pidän kikherneistä kyllä, mutten kikhernejauhoista valmistetusta ruoasta. Joten saisimpahan ne käytettyä. Ja siitähän tuli hyvää! On toki kuivahkoa, joten salaatin tai muun kostukkeen vaatii ehdottomasti rinnalleen. 

Porkkanasalaatissa maistuu aurinko.

Porkkana-korianterisalaatti 

12 porkkanaa (olivat pienehköjä, isoja riittää 8-10)
1 punasipuli
Kourallinen tuoretta korianteria
4 rkl rusinoita 


Kastike

 1 sitruunan mehu (käytin lisäksi jälkkäristä jääneen puolikkaan limen mehun)
1 rkl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
Noin 2 cm pala tuoretta inkivääriä

Kuori ja raasta porkkanat. Kuori punasipuli ja siivuta ohueksi. Tai hurauta molemmat pieneksi tehosekoittimella. Hienonnan korianteri. Sekoita salaattiainekset. Kuori ja raasta inkivääri pienellä terällä. Purista sitruunoista mehu. Sekoita kastike ja kaada se salaattiin. Anna maustua hetki jääkaapissa. 

Alkuperäinen resepti: Virginie Besancon: Aurinkokeittiöni 


Kikhernepannukakku 

5 dl vettä
4 rkl oliiviöljyä
3 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
Mustapippuria
Ruokalusikallinen tuoretta rosmariinia 

Mitta vesi astiaan ja lisää 1 rkl öljyä sekä suola. Vispaa jauhot pikkuhiljaa veteen. Hienonna rosmariini hienoksi, lisää taikinaan. Anna seistä puolisen tuntia. Kikhernejauhot paksuuntuvat valtavasti vedessä. 

Käytä loput öljyt uunipannun öljyämiseen. Käytin itse isoa irtopohjavuokaa. Kaada taikina öljyttyyn vuokaan ja koristele halutessasi rosmariininoksilla. Paista pannukakkua 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle suolan kukkia ja rouhaise mustapippuria. Tarjoa lämpimänä. 

Alkuperäinen resepti: Maxine Clark: Makuja Toscanasta

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: