Skip to content

Mantelipesto

heinäkuu 13, 2010

Mantelista tulee mieleen auringonpaahde ja upeat maisemat. Teresa Välimäki teki mantelipestoa Sport-lehdessä, ja aihe jäi kukkimaan mieleeni. Yhtenä iltana viime viikolla tulimme kotiin myöhään ja supernälkäisinä. Muistin mantelipeston ja niin lähti nälkä nopeasti. Jostain kumman syystä jääkaapissa ei ollut edes pientä palaa parmesaania, joten korvasin sen emmentalraasteella. Toimi hyvin myös se. Hellepäivän illan pikaruoka.

Edit//: Niin ja siis tällä ruoalla päätin osallistua Äijäkeittiön kesä-heinäkuun ruokahaasteeseen.

Mantelipesto maistuu yhtä hyvälle kuin kuulostaakin.

Mantelipesto

Kourallinen (kuorellisia) manteleita
Kourallinen basilikanlehtiä
Suolaa
Mustapippuria
Noin 1 dl oliiviöljyä
Noin 1 dl emmentalraastetta tai parmensaaniraastetta

Murskaa manteleita hieman morttelissa. Käytin kuorellisia manteleita, pestosta tulee näin rouhempaa. Kuorettomat käyvät toki myös. Mittaa ainekset juustoa lukuunottamatta kulhoon ja vedä tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää halutessasi yksi valkosipulinkynsi. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita kastike pastan joukkoon.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: