Skip to content

Vodka-herkkusienikastike pastalle

heinäkuu 15, 2010

Olimme ystäväpariskunnan kanssa keväällä New Yorkissa, jossa ihastuimme kaikki erääseen italialaiseen ravintolaan ja varsinkin heidän vodka-herkkusienikastikkeeseensa. Kaverit laittoivat jokin päivä sitten viestiä, että eivät ole vieläkään päässeet kastikkeesta yli ja että osaisinkos minä tehdä sellaista ja laittaa heille sitten ohjetta. No, minähän aloin heti tuumasta toimeen. Googlailin vähän jenkkiläisiä ruokablogeja, mutta ihan juuri tällaista kastiketta ei löytynyt. Vinkkejä sain, joita siis sovelsin. Ja minusta kastike onnistui kyllä erinomaisesti. Mieskin totesi,  että tämähän on suoraan kuin siellä Tony´lla. Vai mitä olette mieltä H & S?

En ainakaan muista käyttäneeni vodkaa aikaisemmin kastikkeen mausteena. Säilönnössä ja vastaavassa toki, mutten suoranaisesti ruoanlaitossa. Ja jatkossa käytän varmasti.

Suhteessa kastiketta voisi olla enemmän herkkusienten määrään, joten sopiva annos kahdelle tulee varmasti ihan tavallisesta rasiasta herkkusieniä. Käytin vaan koko ison rasian pois, ettei mene päivämäärä umpeen.

Vodka-herkkusienikastike

1 (iso) rasia herkkusieniä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
20 g voita
1/2 dl vodkaa
1 dl vettä
1 prk tomaattipyrettä
Suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun: parmesaania

Viipaloi herkkusienet , kuutioi sipulit ja hienonna valkosipulit. Kuullota molempia sipuleita voissa ja lisää herkkusienet. Ruskista silleen sopivasti, ei liikaa, eikä niin, että sipulit ovat ruskeita. Lisää joukkoon vodka ja vesi. Sekoita joukkoon myös tomaattipyre. Mausta.

Tarjoile pastan kanssa kera parmesaanin, mielellään isossa porukassa (tosin lisää sitten kastikkeen määrää), italialaisen huutokeskustelun ja viinin saattelemana.

Advertisements
4 kommenttia leave one →
  1. Harri permalink
    elokuu 3, 2010 6:44 pm

    Kiitos loistavasta reseptistä – se on nyt vihdoin testattu ja maistuvaksi todettu! Nykin maut ja muutkin riennot tulivat elävästi mieleen…;) T. H&S

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 4, 2010 2:43 pm

      Vau, hyvä! Täytyypä ottaa muisteluiltakin tässä pian. S lupasi tehdä sitä juustokakkua… Nam! Ja tervetuloa tontille käymään:).

  2. elokuu 15, 2011 4:43 pm

    Kiinnostava ohje! Mitenkä paljon vodka kastikkeessa maistuu? Ps. blogissani on sinun kuvankauniille blogillesi tunnustus 🙂

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 18, 2011 6:22 pm

      Oi kiitos Luumukka! Mukavaa saada tunnustus:). Palaanpa siihen lähipäivinä, jahka pieni vauva antaa vähän aikaa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: