Skip to content

Kirsikkapiirakka

heinäkuu 17, 2010

Kun isukkipappa tulee kylään, täytyy tehdä jotain herkkua jälkiruoaksi. Mielessäni on jo vuoden päivät siintänyt Herkun ja koukun Jytiksen kirsikkapiirakka viime kesältä. Ja sitähän sitten isukki sai. Koska en suunnitellut tätä mitenkään etukäteen, jäi kirsikoiden marinointivaihe pois. Mutta ihan jees oli silti. Ei tästä mitään lempparia tule, mutta en haukukaan. Jätskin kanssa söimme,nam.

Kirsikkapiirakka on kesäinen herkku.

Kirsikkapiirakka

Pohja
200 g voita
1,5 dl sokeria
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl maitoa

Täyte
1 l tuoreita kirsikoita
2,5 dl maustamatonta jogurttia
4 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Vaahdota voi ja sokeria. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe, sekä lopuksi maito. Levitä pohja voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Omani oli sen verran pieni, että käytin taikinasta vain 2/3 osaa. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Poista kirsikoista kivet. Sekoita täyte. Laita kirsikat esipaistetulle pohjalle ja kaada täyte päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Lähde: http://herkkujakoukku.blogspot.com/2009/07/vaniljainen-kirsikkapiirakka.html

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: