Skip to content

Hillamisu

heinäkuu 22, 2010

Olimme viime viikonloppuna vastavierailulla isäpappani luona, ja ihana isukki antoi mukaani pari pientä purkkia hilloja. Tai no, ehkä vähän vinguin niitä. Nimittäin viime kesästä saakka on takaraivossani kummitellut Tuulesta temmattua -blogin Reijan hillamisu. Ja sitäpä siis isukin hilloista tein. Hillamisu oli ihan hyvää, ja varmasti taivaallista niille, jotka pitävä hilloista minua enemmän. Itse käännyn kyllä valintatilanteessa mansikkamisun puoleen. Mutta kokeilkaapas tätä, jos tulee hyvä hillakesä.

Meidän lähikaupassamme ei ollut tiramisuun tarvittavia Savoiardi-keksejä, joten tempaisin taas kahden munan sokerikakun pohjaksi tähän. Alkuperäisessä ohjeessa oli mango- tai appelsiinimehua kostuttamiseen, ja niitä käytinkin. Mielestäni ei jotenkin sopinut. Käyttäisin esimerkiksi sitruunamehua tai maitoa, ehkäpä.

Hillamisu on hauska tapa käyttää Lapin herkkuja.

Hillamisu

2 munan sokerikakkupohja tai Savoiardi-tiramisukeksejä
1 dl mango- tai appelsiinituoremehua
Hilloja
100 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 prk mascarpone-juustoa

(Sokerikakku

Mittaa kaksi munaa lasiin ja saman verran sokeria toiseen. Vaahdota munat ja sokeri. Mittaa vielä jauhoja täsmälleen saman verran ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakku 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.)

Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja sekoita joukkoon mascarpone. Leikkaa suklaa lastuiksi ja kakku paloiksi. Aseta kulhon pohjalle sokerikakkupaloja (tai keksejä). Kostuta ja laita päälle kerros hilloja sekä kerma-mascarponevaahtoa. Ripottele väliin suklaalastuja ja toista kaksi kertaa. Koristele hilloilla ja suklaalla.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. heinäkuu 23, 2010 10:20 am

    Hilla (tai lakka joksi itse sitä kutsun) on siitä jännä ettei monikaan ole pitänyt siitä lapsena, mutta vanhemmiten marja alkaa maistua yhä vaan paremmalta ja paremmalta. Itsekin pidän nykyään hillasta hurjan paljon, vaikka lapsuudesta löytyy traumoja liittyen pahan makuisen hillan pois sylkemiseen. 😀

    • Kirsikka permalink*
      heinäkuu 23, 2010 1:35 pm

      Niinhän siinä käy, monenkin ruoka-aineen kanssa:). Ja hilla on kyllä hyvää, joskin makea mansikka parempaa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: