Skip to content

Paahdettuja uusia perunoita, maissipannukakkua ja nopeita lisäkesalaatteja

heinäkuu 23, 2010

On tullut taas lueskeltua blogeja ja ainahan niistä jää jotain tykyttämään korvan taakse. En sen kummemmin ottanut mistään suoraan mitään ohjetta, mutta näihin ruokiin ovat vaikuttaneet mm. Nellen kukkakaalisalaatti (Siskot kokkaa) ja Eevan yrttiset lohkoperunat (Voisilmäpeliä). Ja vielä kolmantena ikivanha maissilettujen ohje jostain lähes 15 vuoden takaa. Pidemmittä puheitta aivan ihania kaikki. Maissipannari oli niin ruokaisaa ja rapeaa, että huh. Älä anna ruttuisensuttuisen kuvan hämätä, hyvää on. Ja paahdetut uudet perunat lähes parhaita, mitä olemme syöneet. Avain oli tietenkin loistavat siiklit, joita toin mukana isäni luota Satakunnasta. Nami nami! Ja hyvä idea oli tuokin sotkea fetaa kermaviiliin. Tällä kertaa se tuli kaalin kastikkeeksi, mutta teenpä tuota seuraavan kerran, kun tarvitaan johonkin dippikastiketta.

Olen tullut siihen tulokseen, että siiklit ovat parhaita perunoita.

Paahdetut uudet perunat

Uusia perunoita
Oliiviöljyä
Suolaa
Savustettua paprikajauhetta
Tuoretta timjamia, rosmariinia ja salviaa

Pese ja puolita perunat, anna kuivahtaa. Laita perunat uunivuokaan (tai maustamista varten kulhoon ja sitten uunipellille). Lorauta perunoiden päälle reilusti oliiviöljyä ja pöyrittele perunat siinä kauttaaltaan. Ripottele päälle suolaa, savustettua paprikajauhetta sekä silputut yrtit. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Kypsymisaika riippuu tietenkin perunoiden koosta. Pyöräytä niitä uunissa pari kertaa.

Maissipannari on aivan ihanaa ja rapsakkaa, kun sen paistaa kuumalla pellillä voin kanssa.

Maissipannari (2 pellillistä)

1 iso pss pakastemaissia
8 dl maitoa
3 munaa
5 dl jauhoja
Suolaa
20 g voita

Anna maissinjyvien sulaa hetki. Sekoita munat ja maito, lisää suola ja jauhot. Määrät ovat vähän noin, en mitannut niitä kun sekoitin taikinan. Heitä joukkoon maissit ja surauta hienommaksi sauvasekoittimella. Maissien ei tarvitse mennä ihan muussiksi, säilyy kiva rosoisuus.

Laita muutama nokare voita uunipellille ja kuumenna pelti ja sulata voi uunissa (noin kolmisen minuuttia). Kuuma pelti ja sulanut voi on avain rapsakkaan pannarin reunaan. Ota pelti uunista ja kaada taikina (puolet tästä määrästä) pellille. Paista pannaria 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Kukkakaali ja ruohosipuli toimivat loistavasti yhdessä.

Kukkakaalilisäkesalaatti

1 pieni kukkakaali
1/2 prk kermaviiliä
1/2 prk kapriksia
Ruohosipulia

Liota kapriksia hetki vedessä turhan suolan poistamiseksi, valuta. Revi kukkakaali pieniksi ja sekoita joukkoon kermaviili, kaprikset ja ruohosipulisilppu.

Varhaiskaaleja saa vielä hetken.

Varhaiskaalilisäkesalaatti

1/3 varhaiskaalista
1/2 prk kermaviiliä
Pieni pala fetaa
Mustapippuria

Siivuta varhaiskaali. Murskaa feta haarukalla ja sekoita joukkoon kermaviili. Mausta mustapippurilla. Sekoita kastike kaalin joukkoon.

Mainokset
5 kommenttia leave one →
  1. elokuu 14, 2010 11:20 am

    Kiva kun löysit kukkakaalin ja kermaviilin liiton, minustakin aivan mahtava yhdistelmä 🙂 Niin kesäinen! Tykkään muuten paljon uudesta blogilookistasi. 🙂

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 14, 2010 6:56 pm

      Kiitos! Ja ideasi oli kyllä ihanan kesäinen. Ruohosipuli istui siihen myös loistavasti.

  2. Anopin kaveri permalink
    elokuu 27, 2010 8:35 am

    Maissipannari oli tosi kiva uusi tuttavuus! Pannarin oli ohut ja reunat kivan rapsakoita. Pannari tahtoi vain loppua heti alkuunsa. Suosittelen!

  3. syyskuu 14, 2010 5:19 pm

    Hei, löysin juuri blogisi ja pidän kovasti raikkaista kuvistasi ja mielenkiintoista resepteistä! Odotan innolla jatkoa. 🙂

    • Kirsikka permalink*
      syyskuu 14, 2010 5:58 pm

      Kiitos Suvi, kiva saada kommentteja ja palautetta! Jatkoa seuraa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: