Skip to content

Grillisitruunat

heinäkuu 27, 2010

Terveisiä Kainuusta mökiltä! Juurinkin on mahat pullollaan muurinpohjalettuja, nam. Muurikalla ollaan muutenkin kokattu, halloumi-paellaa ja sen sellaista. Mutta ennen kuin tänne korkeuksille läksimme, kestitsimme kotona anoppia miehineen. Istuimme iltaa ulkona terassilla ja grillailimme herkkuja.

Alkupalaksi grillasimme tällaisia sitruunoita (joita ei siis luonnollisestikaan syödä, ainostaan sisukset). Olen ennen tehnyt näitä sitruunoita mozzarellalla, mutta kaupassa iski vaihtelunhalu ja nappasin mukaani halloumin. Ja vahingossa vielä mustapippurilla maustetun, mikä osoittautui hyväksi vahingoksi. Yleensä liotan halloumin ensin vedessä, jotta liika suolaisuus likoaa pois. Mutta nyt laitoin juuston suoloineen päivineen, muuten en lisännyt suolaa herkkuun ollenkaan. Ei ollut mielestäni liian suolaista. Mutta tässä siis erittäin maukas alkupalavinkki grilliin. Sellainen parikin riittää per nassu, varsinkin jos on paljon syöjiä. Toki syöhän näitä mielellään enemmänkin. Ja puristetusta sitruunamehusta voi sitten tehdä vaikka Gin Fizzejä.

Tomaatti on marinoitunut herkullisen sitruunaiseksi.

Grillisitruunat

1-2 sitruunaa per syöjä
Basilikanlehtiä
Kirsikkatomaatteja
Haloumijuustoa (mustapippurilla maustettu)

Lisäksi: coctail-tikkuja

Pese sitruunat hyvin. Leikkaa molemmista päistä palat pois, jotta sitruunanpuolikkaat pysyvät pystyssä ja halkaise sitruunat. Pyöräytä sitruunaa muutaman kerran puristimessa, mutta älä purista kaikkia mehuja. Riittää, kunhan sitruunaan tulee kirsikkatomaatin mentävä kolo. Aseta tomaatti koloon, laita päälle basilkanlehti ja viipale halloumia. Kiinnitä coctail-tikulla. Tikkuja kannattaa liottaa ensin vedessä hyvä tovi, niin eivät syty palamaan grillissä.

Grillaa sitruunoita grillissä, kunnes juusto on sopivan sulanutta. Ja sitten vaan coctail-tikulla tomaatti-juusto-snack irti ja ääntä kohti.

Mainokset
6 kommenttia leave one →
  1. elokuu 3, 2010 10:36 am

    Oooo, kuulostaa huippuhyvältä! Aina jos reseptissä mainitaan halloumi mulla nousee syke 🙂 Onnistuu varmaan uunissakin, luulisin. Nimim. kateellinen kaikille grillin/grillauspaikan omaaville

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 3, 2010 5:34 pm

      Kiitti! Halloumi on kyllä sairaan hyvää. Kyllä nämä varmaan uunissakin menis, miksei. Grillivastuksilla. 🙂

  2. anoppi permalink
    elokuu 6, 2010 11:27 am

    Olivat muuten todella hyviä. Vieläkin nousee vesi kielelle, kun katsoo kuvaa. Kaikki muukin ja monenmoinen niin herkullista, kesäilta parhaimmillaan. Kiitos:)

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 6, 2010 7:49 pm

      Kiitos, ja kiitos vieraille! Ajelkaahan muuten joku viikonloppu taas tänne, raksalla on tapahtunut hurjia:).

  3. elokuu 11, 2010 9:00 am

    Jännä idea.. vois kokeilla joskus 🙂

    • Kirsikka permalink*
      elokuu 11, 2010 5:49 pm

      Kiitos! Alun perin idea taisi olla jostain lehdestä, enää en vain muista. Kokeile vain, suosittelen:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: