Skip to content

Omenakakku

elokuu 10, 2010

Miksi rakastan asua maalla (lähellä Helsinkiä)? Luen illalla Maalaisunelma-lehteä ja löydän herkullisen päärynäkakkureseptin. Keksin, että se voisi toimia myös omenoilla. Otan korin käsivarrelle ja käyn keräämässä pihalta muutaman omenan (ja lähetän miehen hakemaan kaupasta créme fraichea) ja teen kakun. Siksi.

Oman maan sadon kerääminen on palkitsevaa.

Kakku oli mehevää. Sitä voisi myös maustaa esimerkiksi kanelilla tai kardemummalla ja saksanpähkinät voisi vaihtaa vaikka manteleiksikin. Mutta hyvää näinkin.

Omenakakun voisi maustaa vaikka kardemummalla.

Omenakakku

100 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl créme fraichea

Päällinen

6 pientä omenaa (2-3 isoa)
1 dl créme fraichea
1 dl sokeria
1 muna
1 dl saksanpähkinöitä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää vielä créme fraiche. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Siivuta omenat ja pistele lohkot taikinaan. Sekoita päällisen ainekset. Hakkaa saksanpähkinät pienemmäksi ja sekoita päälliseen. Kaada päällinen kakun päälle vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Ohje on mukailtu Maalaisunelma-lehden päärynäkakkureseptistä.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: