Skip to content

Spelt-risotto

elokuu 18, 2010

Olen nyt innostunut tästä kokonaisen speltin käytöstä aika lailla. Innostuin omasta ideastani tehdä siitä risottoa, ja niinpä sitä tein. Minusta tämä oli onnistunut kokeilu ja hyvää. Mies totesi jotenkin sen suuntaisesti, että erikoista, mutta hyvää. Kivaa vaihtelua ainakin.

Mihinköhän sullon spelttiä seuraavaksi?

Spelt-risotto

3 dl speltinjyviä
1 kasvisliemikuutio (Herbamare)
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 punasipuli
4 valkosipulia
1 l kanttarellia
Tuoretta salviaa ja basilikaa
Suolaa, mustapippuria
Pala parmesaania
Nokare voita
Oliiviöljyä

Liota speltinjyviä yön yli. Keitä speltinjyviä kasvisliemessä ja valkoviinissä noin 1,5 tuntia. Laita vettä aluksi vähän ja lisäile pikku hiljaa tarvittaessa. Paista pilkottuja kanttarelleja ja sipuleita voi-oliiviöljyseoksessa ja lisää speltin joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, salvialla ja basilikalla sekä raastetulla parmesaanilla.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: