Skip to content

Kermainen kukkakaalikeitto ja vuohenjuustokreemi

syyskuu 20, 2010

Syksy on jotensakin aina hyvin keittorikasta aikaa. Ja keitothan on siinä mielessä oikein kokin taidonnäytteitä, että niissä liemi ja maustaminen on erityisen tärkeässä roolissa. Kuten kastikkeissakin. Tämä johdanto ei nyt ehkä ihan raivaa oikeaa tietä tälle kukkakaalikeitolleni, sillä siinä liemi tai mausteet eivät ole niin suuressa roolissa, kuin esimerkiksi kirkasliemisissä keitoissa. Mutta kukkakaalikeitto on aina hyvää, vaikkei niin erikoista olekaan. Ja kreemin kanssa taas vähän jotain uutta. Jos nyt vaan lopetan tämän löpinän ja laitan sen reseptin.

Salvia on melkeimpä lempiyrttini, mutta kaikki eivät siitä tykkää. Sen voi vaihtaa vaikka timjamiin, jos salvia tökkii.

Kermainen kukkakaalikeitto

2 isohkoa kukkakaalia
3 valkosipulinkynttä
Suolaa
Vettä
3/4 prk kuohukermaa
Mustapippuria

Vuohenjuustokreemi
1/4 prk kuohukermaa
1/2 prk vuohenjuustoa (ei niitä pötköjä vaan tuorejuustomuodossa, sellainen neliskulmainen kapeneva paketti)
Muutama salvianlehti

Keitä kukkakaalit ja valkosipulinkynnet vähässä vedessä, jossa on suolaa. Kun kaalit ovat kypsiä, lisää kerma ja soseuta keitto. Lisää tarvittaessa vettä ja mausta mustapippurilla.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää pari ruokalusikallista vuohenjuustoa. Silppua sekaan vielä salviaa tai vaikka timjamia. Laita kreemiä ruokalusikallinen tai pari keittolautaselle keiton päälle.

Advertisements
8 kommenttia leave one →
  1. syyskuu 20, 2010 9:22 pm

    Menee ehdottomasti kokeiluun!

    • Kirsikka permalink*
      syyskuu 21, 2010 6:07 pm

      Kiva kuulla, varmasti on hyvää:).

  2. syyskuu 21, 2010 1:45 pm

    Oijoi mikä yhdistelmä! Mun mielestä just keittojen päälle laitettavat lisukkeet (oli ne sitten paistettuja sieniä, sipulia tms, paahdettuja leipäkuutioita, paahdettuja siemeniä, maustettuja juustoja tai jugurttia..) ovat niitä kuuluisia pisteitä iin päällä. Vaikka välillä kun laiskottaa ei meinaa mitään keksiäkään.
    Mutta totta, jos perusliemi on hallussa niin homma on hallussa ja lisuke vaan täydentämässä. Käynyt nimittäin joskus niinkin että lisuke on ollut parempaa kuin itse keitto..

    • Kirsikka permalink*
      syyskuu 21, 2010 6:06 pm

      Niinhän se on Jytis:). Mutta pääasia, että edes joku osa on tooosi hyvää;D.

  3. syyskuu 22, 2010 8:18 pm

    Käytän aika paljon kukkakaalia syksyisin ja talvisin, ja uudet reseptit ovat aina enemmän kuin tervetulleita – tuo näyttää hyvältä ja aika simppeliltä. Laitoin muuten sivulleni italiankielisen version siitä tosca-omepannaristasi, että pääsevät saapasmaankin asukkaat nauttimaan herkusta! 🙂

    • Kirsikka permalink*
      syyskuu 23, 2010 5:55 pm

      Oi, mahtavaa! Mitenköhän uppoaa suomalainen pannari tiramisu-kansalle? No, uppoaahan se tiramisukin meihin:). Osaat varmaan tehdä superhyvää tiramisua? Saatko blogiisi muuten nimi+url-kommentointimahdollisuutta, kun en saa wordpress-tilillä jostain syystä jätettyä kommentteja? Oli ihania kuvia ompuista, kävin jo kurkkaamassa:).

  4. syyskuu 24, 2010 8:08 pm

    Aion tehdä pannaria urakalla myös Italiassa tänä syksynä – eiköhän se uppoa sielläkin! 🙂 Hyvä kun sanoit tuosta kommentointimahdollisuudesta, kiitos huomiosta! En ollut itse ollenkaan huomannnut, että käyttöasetuksissa oli kommentointimahdollisuus vain rekisteröidyille ja Open ID:lle. Nyt pitäisi toivottavasti toimia! Hyvännäköistä munakoisopiirakkaa muuten yllä. Voiskohan Goudan sijaan laittaa vaikka paljon ei-niin-pitkään-kypsytettyä-parmesaania? Meillä olisi siitä ylitarjontaa. Kuten myös munakoisosta ja tomaateista, joten hyvä idea jälleen 😀

    • Kirsikka permalink*
      syyskuu 25, 2010 3:16 pm

      Kiva, nyt pääsen kommentoimaan:). Parmesaani käy taatusi. Sitä olisin itse asiassa laittanut, ellei jääkaapissa olisi ollut tuota goudan loppua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: