Skip to content

Lokakuun ruokahaaste: Synttärilahjaruokaa!

lokakuu 2, 2010

Kiitoksia vielä Nellelle syyskuun ruokahaasteen järjestämisestä, kaikille kilpakumppeneille tasokkaasta kisasta ja tietenkin äänestäjille voitosta! Tässä tulee nyt lokakuun ruokahaastetta.

Minulla (ja itse asiassa Miehelläkin) on synttärit lokakuussa. Ja itse tehty ruokalahja olisi mitä ihanin tuliainen synttäri-illalliselle. Niinpä haastan teidät kaikki tekemään lahjaruokaa minulle. No, ei sitä tarvitse meille tuoda, mutta saa totta kai, jos haluaa. Mutta idea on siis tehdä jotain makeaa ja suussa sulavaa, jonka voisit viedä ruokalahjaksi vaikkapa parhaalle ystävällesi. Ja koska kyse on lahjasta, veikkaanpa että ulkoasulla ja esille panolla on iso merkitys tässä haasteessa. Joskin voittajan päätätte tietenkin te muutaman viikon päästä! Lisäbonuksena pistän Miehen kokkaamaan tuon voitokkaan reseptin sitten minun syntymäpäivilleni ja raportoin siitä tietenkin täällä blogissa.

Lahjaruoka voisi olla vaikka itse tehtyjä pikkuleipiä kauniissa rasiassa ja silkkipaperissa (kuten muistelin, että Nelle kerran teki) tai ahmittavan ihana suklaakakku tai joku leivos. Tai sitten…

...jotain tyylikästä, kuten pannacottaa.

...jotain kuohkeaa ja kermaista!

Tai ihastuisiko ystäväsi itse tehdystä suklaasta?

Lokakuun 2010 ruokahaasteen säännöt:

Lokakuun 2010 ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.

Haasteruoka tulee kokata ja blogata 2.-23.10.2010 välisenä aikana. Haasteen aiheena on synttärilahjaruoka. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen osoite tämän jutun kommenttilootaan. Haastevastaukseen kannattaa lukijoiden iloksi laittaa linkki (ohje) vastaukseen.

Ilmoittautuminen päättyy lauantaina 23.10.2010 klo 23:59, jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani. Osallistuessasi annat luvan myös kyseisen linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön haasteruokien yhteenvetopostauksessa ja siihen, että kuvien kokoa saa muuttaa äänestysblogauksessa. Luonnollisesti suostut myös keksimään ja järjestämään seuraavan ruokahaasteen, mikäli voitat haasteen!

Lokakuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta että varsinaisesta äänestyksestä.

Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan sunnuntaina 24.10.2010, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.

Äänestysaika päättyy lauantaina 30.10.2010 klo 23:59. Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä paljon ääniä, arvotaan voittaja näiden postausten joukosta. Lokakuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan sunnuntaina 31.10.2010.

Lokakuun 2010 ruokahaasteen voittaja järjestää marraskuun 2010 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään. Jos voittaja ei tee uutta haastetta 7.11.2010 23:59 mennessä haastevastaus siirtyy toiseksi tulleelle ja tasaäänitapauksessa arvon voittajan. Jos toiseksi tullut ei vastaa, haaste siirtyy kolmannelle ja niin edelleen.´

Ja nyt rakkaat kanssabloggaajat, eikun herkkuja suunnittelemaan. Onnea kisaan!

Mainokset
19 kommenttia leave one →
 1. lokakuu 3, 2010 5:04 pm

  Hei ihana idea! 😀 Minullakin sattuu olemaan syntymäpäivät lokakuussa, ja mietin juuri, mitä kivaa voisinkaan keksiä vieraille tänä vuonna! Kuulumisiin! 🙂

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 3, 2010 7:34 pm

   Lokanaisia siis molemmat:D. No niin, saat säkin näistä sitten hyviä ideoita synttäreille:).

 2. lokakuu 19, 2010 1:58 pm

  Heissan! Onko nyt näin, että täällä ei ole muita synttärilahjaruokia? 😦 Minä olen synttärijuhlat pitänyt ja herkut valmistanut ja ajattelin postata sinulle synttärilahjaruokaa 🙂 Mutta ei ole kiva kilpailla, jos mukana ei ole muita reseptejä…. Postaan synttärilahjasi joka tapauksessa, mutta odottelenko, että postauksia tulee muitakin? Vai miten tehdään tilanteessa, jossa postauksia on vain pari? Aihe oli mielestäni niin ihana! Toivottavasti ihmiset rynnistävät joukolla viime tingassa!! 🙂

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 19, 2010 2:23 pm

   Ei oo ei, olen aika hämmästyksissäni itsekin… Viime tipassa niitä usein tulee, mutta että ei oo yhtään vielä… Ei olla kai kovin anteliasta porukkaa:).

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 19, 2010 2:50 pm

   Niin siis laita vaan ruokasi tänne jo ihmeessä, niin jos sitten muutkin uskaltautuvat:).

 3. lokakuu 20, 2010 7:44 am

  Siinä toivossa, että tämä postaus houkuttelisi myös muita osallistujia paikalle, laitan linkin varta vasten kehiteltyihin Makeisiin Yllätyksiini! Toivottavasti viime hetken osallistujia tulee sen verran, että saataisiin vielä haaste aikaiseksi! Joka tapauksessa, hyvää synttärijuhlaa näin jälkikäteen!
  Tässä linkki:
  Makeat yllätykset
  Ja siltä varalta, että kirjoitin sen väärin, tässä vielä postauksen osoite::
  http://italiansalaatti.blogspot.com/2010/10/makeat-yllatykset-le-dolci-sorprese.html

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 20, 2010 3:16 pm

   Jei, ensimmäinen osallistuja! Mahtavaa! Oih, olipas ihanan näköisiä, slurps.

 4. lokakuu 20, 2010 8:05 am

  Minäkin ajattelin osallistua ruokahaasteeseen, kunhan ehdin postata juttuni. Toivotaan, että muitakin tulee vielä mukaan!

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 20, 2010 3:17 pm

   Kiva, kiva Nora, odotellaan:).

 5. lokakuu 22, 2010 7:58 pm

  Johan nyt on kumma, kun ei haastevastauspostauksia näy. Oma selitykseni on sekä ajan että kokkailumahdollisuudet varastanut muuttokiire. Idea kyllä on muhinut, mutta toteutus jää vielä hieman tuonnemmaksi, rauhoittuneempia aikoja odottelemaan. 🙂

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 22, 2010 8:13 pm

   No niin on, Hayley. Taitaa jäädä aika tyngäksi tämä haaste… Nyyh. Mutta tsemppiä sinulle muuttoon:).

 6. lokakuu 23, 2010 4:11 am

  Minä uskaltaudun urheana ja ilmoittaudun elämäni ensimmäisellä haasteruualla, eli yllätysmuffinsseilla

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 23, 2010 4:10 pm

   Anna, tiedän, että eka kisa voi jännittää:). Mutta aikamoinen aloistus, onnea kisaan!

 7. lokakuu 23, 2010 8:15 am

  Nooras söta o saltiga -blogi osallistuu mukaan! Leivoin lokakuun synttärisankarille syksyisen porkkanakakun Jamie Oliverin tyyliin.

  Koitetaanpa linkittää:
  Porkkanakakku Jamie Oliverin tyyliin

  Varmuuden vuoksi:
  http://sotaosaltiga.blogspot.com/2010/10/porkkanakakku-jamie-oliverin-tyyliin.html

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 23, 2010 4:15 pm

   Oi että, porkkanakakkua. Ihanaa. Ja toinen ensikertalainen, aivan mahtavaa!

 8. lokakuu 23, 2010 2:51 pm

  Minusta tämä on ollut ihan huikean hyvä haaste, ja jo toisella yrittämällä 🙂 onnistuin tekemään jotain jolla osallistua, tekemään jotain, jonka kehtaisi vielä lahjaksi.

  Toscanalainen juhlaleipä

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 23, 2010 4:19 pm

   Reija, leipää leipäfriikille, loistava idea:). Onnea kisaan myös sinulle.

 9. lokakuu 23, 2010 7:24 pm

  Meinasi mennä deadline sivusuun, onneksi tajusin varmistaa enkä postata huomenna aamulla. Eli tässä tulevat, melkein viime minuuteilla Lumikidelusikat.

  • Kirsikka permalink*
   lokakuu 24, 2010 6:33 am

   Hanna, loistavaa, että ehdit mukaan! Ilalla sitten aloitetaan äänestys:). Nyt lähden rakentamaan (taas vaihteeksi…).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: