Siirry sisältöön

Muffuletta eli täytetty leipä

11 lokakuun, 2010

Minusta tulisi äärettömän huono karppaaja. Siis todella huono. Rakastan nimittäin kaikkea hiilaripitoista ja varsinkin leipää. En eläisi ilman leipää. Mitä sitä sitten söisi aamupalalla kaikkien herkkujuustojen alla? No, ei siitä sen enenpää, jokainen tavallaan. Syy miksi höpötän leivästä on kiva pikku kilpailu, meikäläinenhän aina innostuu leikkimielisistä kilpailusta. Ensi viikolla vietetään kuulemma leipäviikkoa ja Leipätiedotus kerää nyt sen kunniaksi suomalaisten leipäreseptejä. Minähän heti osallistumaan, tietty.

Takaraivossani on pitkään, jo yli vuoden, tykyttänyt tämä muffuletta eli vähän kuin täytetty leipä. Joku valmisti täytettyä leipää johonkin ruokahaasteeseen joskus. Idea oli mielestäni niin hauska, että sitä on pitänyt kokeilla jo vaikka kuinka ja kauan. Nyt tämän leipäreseptikilpailun innoittamana sain potkittua itseni siihen. Ja oli hyvää! Siis ihan TOSI hyvää. Suosittelen.

Sen lisäksi, että tämä oli hyvää, nimikin on hauska.

Muffuletta

1 maalaisleipä

Kostuke

4 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Leikkaa leivästä hattu pois ja koverra sisusta pois. Koverra myös hattu. Jätä leipää kuitenkin sentti pari reunoille. Sekoita kostukkeen ainekset ja levitä lusikalla leivän sisään ja hatun sisäpuolelle.

Leivän sisukset käytän tomaattikeiton suuruksena.

Täyte

4 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl valkoviiniä
1 pkt kirsikkatomaatteja
Mustapippuria
1 pieni ruukku basilikaa (noin kourallinen lehtiä)
1/2 pkt manchegojuustoa

Kuullota pannulla pilkottuja sipuleita oliiviöljy-voi-seoksessa hyvän tovin. Lisää jo alkuvaiheessa suola ja sokeri. Kaada pannulle valkoviini ja anna hautua. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja pyörittele hetki niin, että tomaatitkin pehmenevät. Kaada täyte kulhoon ja mausta mustapippurilla ja basilikasilpulla.

Täytä leipä niin, että pohjalle 1/3 täytteestä ja väliin runsas kerros raastettua manchegojuustoa (parmesaanikin käy paremman puutteessa). Ja siten toiset 1/3 täytteestä ja loput juustot. Ja päälle vielä täytettä. Sitten leivän hattu kiinni ja syömään.

Veikkaan, että jos ihan tosi pitkään odottelee, niin leipä saattaa vettyä. Eli silleen syödään aika pian. Tosin on niin hyvää, ettei tämä juuri säilyisikään.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: