Skip to content

Pariloitua polentaa ja kuhaa

lokakuu 19, 2010

Olen hiukan huolissani lokakuun ruokahaasteen tilasta. Ja pahoillani tietenkin myös, nimittäin yhtään kokkausta ei ole vielä kisaan ilmoittautunut. Tai yksi on puolittain, mutta odotelee vielä muita. Aikaahan ei ole enää kuin muutama päivä. En jaksa uskoa, että haaste olisi niin vaikea. Vai onko se ymmärretty väärin? Tarkoitus on siis valmistaa jälkiruoka, jonka ”teemana” on oma paras ystävä. Eli minkä voisi a) tarjota tai b) viedä lahjaksi omalle ystävälleen tai vaikka puolisolle. Eihän nyt ruokalahja voi ruokabloggareille niin vieras ajatus olla? Herkkukoreja ja sun muita omatekoisia hilloja ja sinappeja on annettu lahjaksi aina. Minä ainakin, ja saanutkin useasti.

Mutta toivotaan, ettei haaste nyt aivan kuole. Itse tein Miehelle synttärilahjaksi jäätelökakkua, sillä jäätelö on herran suurinta herkkua, täytekakku tulee hyvänä kakkosena. Siinä sain yhdistettyä molemmat. Postaan sen myöhemmin. Mutta tässä tuota jäätelökakkua edeltänyt pääruoka, eli pariloitua polentaa ja kuhaa. Toimii! Polenta on ihan loistava lisuke kalalle. Itselläni on haasteena aina keksiä kalalle se lisuke, kun aina ei jaksaisi valmistaa perunaa eri muodoissaan. Risotto on ollut yksi, salaatti toinen, mutta esimerkiksi ihan riisi tai pasta ei jotenkin ole niin nappivalintoja kalalle. Tämäpä on, tästä tulee minun kalalisukebravuurini. Ja on helppo tehdä.

Polenta toimii loistavasti kalan kanssa. Sen voisi maustaa hyvin myös ruohosipulilla tai timjamilla.

Pariloitua polentaa

7,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
(Suolaa)
1,5 dl polentaa (esim. Risenta, löytyy ihan tavallisestakin kaupasta, jossa on yleisesti hyvät valikoimat, polenta valmistetaan maissiryyneistä)
Muutama salvian lehti tai jotain muuta tuoretta yrttiä, jos ei salviasta tykkää
Loraus oliiviöljyä

Kiehauta kasvisliemi ja lorauta sekaan hieman oliiviöljyä. Vispaa sekaan polenta ja hienonnettu salvia. Keitä polentaa 6 minuuttia. Tarkista suola.

Kaada polentapuuro oliiviöljyllä voideltuun pitkänmalliseen vuokaan ja anna jäähtyä. Tähän aikaan vuodessa polenta hyytyy ulkona jopa puolessa tunnissa. Kumoa polenta leikkuulaudalle ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia siivuja. Paista siivuja (parila)pannulla noin 3 minuuttia per puoli.

Paista seuraksi esimerkiksi kuhaa. Maustoin kalan yksinkertaisesti suolalla ja mustapippurilla. Päälle kaadoin vielä sitruunavoita, eli sulatin kattilassa 1 rkl voita ja 1/2 sitruunan mehun.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: