Skip to content

Kinuski-karpalorahka

joulukuu 12, 2010

Sukulaistätini on kehitellyt aivan loistavan jälkiruoan. Hän sekoittaa créme fraîchea, kuohukermaa, puolukoita ja kinuskikastiketta keskenään, siinä kermaa ei vatkata vaahdoksi. Kyllä on hyvää ja jotenkin todella suomalaista. Ja vielä ihan superhelppoa. Halusin vähän keventää herkkua, että sitä uskaltaisi syödä useammin kuin kerran vuodessa. Joten vaihdoin ranskankerman rahkaan ja käytännön pakosta puolukat karpaloihin. Sain nimittäin toiselta sukulaistädiltäni karpaloita ja puolukoita taas ei ollut, joten karpalot pääsivät tähän herkkuun. Ei tämäkään nyt mikään laihduttajan jälkiruoka ole, mutta hyvää. Tein muuten eilen samaa puolukoista, ja se ei ollut mielestäni ihan yhtä hyvää. Mutta Mies taas tykkäsi enemmän puolukkaversiosta. Molempi parempi siis.

Tarjosin kinuski-karpalorahkaa isälleni itsenäisyyspäivänä.

Kinuski-karpalorahka

1 prk kuohukermaa
1 prk rahkaa
1 prk kinuskikastiketta
1 pss karpaloita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka ja kinuskikastike. Lisää lopuksi karpalot ja pyöräytä konetta vielä niin, että marjat murskaantuvat, ainakin osittain.

Mainokset
6 kommenttia leave one →
  1. Anja Hakaoja permalink
    joulukuu 13, 2010 7:07 am

    Tämmöisiä yksinkertaisia jälkiruokia rakastan. Jotain hyvää haluaa, mutta ei jaksa vääntää pitkää aikaa.
    Kiitos reseptistä, meillä tehdään!

    • Kirsikka permalink*
      joulukuu 13, 2010 6:47 pm

      Anja, samaa mieltä! Helpot on monesti jopa niitä parhaita. Ja kun tarjoilee sen vielä jostain hienoista astioista, niin kukaan ei osaa ajatella, että voi kun on ”helppo”:). Tämä sopii täydellisesti joulunaikaan. Terkkuja!

  2. joulukuu 14, 2010 9:05 am

    Hyvää hyvää hyvää hyvää!! 🙂 Rakastan rahkajälkiruokia ja kinuskia, joten tämähän on ikäänkuin täydellinen yhdistelmä! 🙂 Välillä tulee Italiassa aivan hillitön rahkahimotus, kun pidän paljon erilaisista rahkajälkiruuista (mansikkarahka, puolukkarahka jne.), mutta en ollut vielä yhdistänyt siihen myös kinuskia. Kiva idea siis! 🙂

    • Kirsikka permalink*
      joulukuu 14, 2010 7:43 pm

      Italiansalaatti, on, idea oli minustakin loistava! Siksi ajattelin jakaa tädin reseptin muillekin. Jotenkin kinuskia ei ole osannut ajatella ”mausteena”, vaan aina vain kastikkeena. Meillä Mies on kanssa ihan hulluna rahkaan…:)

  3. Maisa permalink
    joulukuu 15, 2010 9:40 pm

    Kuulostaapa hyvältä! Millaiset mittasuhteet alkuperäisessä reseptissä on?

    • Kirsikka permalink*
      joulukuu 16, 2010 7:02 pm

      Hei Maisa! Ja hyvää se olikin:). Jos nyt muistan oikein, niin alkuperäiseenkin tuli 1 + 1 + 1. Mutten muista ihan varmaksi. Varmaan kannattaa laittaa ensin purkki creme fraichea, sitten kermaa ja kinuskia vuorotellen ja maistellen niin, että tarkistaa ettei tule liian löysää ja/tai liian makeaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: