Skip to content

Uusi arkiruokasuosikki: peruna-pastavuoka

tammikuu 6, 2011

Oletan, että kaikilla on niitä päiviä. Niillä päivillä tarkoitan päiviä, jolloin ei millään jaksaisi lähteä kauppaan. Ja jos vaikka saisikin Miehen houkuteltua lähtemään, ei keksi mitään, mitä pitäisi ostaa. Ja jos hänet niine hyvineen lähettää, niin mitään takuuta tuomisista ei ole. Vaikka ihana ja fiksu Mies onkin, mutta ruoka-asiat hoidan meillä minä.

No, joka tapauksessa näille päiville keksin aivan loistavan pelastuksen. Kyllähän nyt kaapista aina sentään löytyy muutama peruna, pastapussin loppu ja maitopurkki. Ei tarvitse kenenkään lähteä kauppaan, eikä miettiä, mitä kokkaisi. Ja tämä oli muuten aivan älyttömän hyvää. No, sen vuoksihan sen tänne blogiin kirjaankin. Vuoka tulee olemaan meidän arkipöperöiden joukossa jatkossakin, usein, itse asiassa jo huomenna seuraavan kerran. Nami.

Peruna-pastavuoka on yksinkertaisuudessaan hyvää.

Tässä varmasti lopputulokseen vaikuttaa positiivisesti myös perunan laatu. Ostamme pääsääntöisesti, silloin kun perunaa talvisin ostamme, luomuperunoita. Ne ovat usein aivan taivaallisen hyviä. Ja nyt osui taas sellainen pussi kohdalle. Itse en niin kovasti talviperunasta tykkää, ja perunaa meillä aika harvoin laitetaan (vertaa: kesällä lähes joka päivä), mutta näitä olisin voinut napsia ihan vain sellaisenaan. Aivan loistavia. Ovat sellaisessa ruskea-valkoisessa paperipussissa.

Peruna-pastavuoka

Noin 10 pienehköä perunaa
Pari kolme kourallista pastaa
7 dl valkokastiketta (käytin 7 dl maitoa siis)
Kourallinen juustoraastetta

Keitä (kuoritut) perunat kypsäksi ja kuutioi. Keitä myös pasta ja valuta hyvin. Valmista valkokastike, suolaa saa olla hyvin, jotta maustaa sitten koko vuoan. Sekoita pastat ja perunalohkot uunivuoassa ja kaada päälle valkokastike. Ripottele päälle juustoraaste. Paista vuokaa noin 225-asteisessa uunissa sellainen puolisen tuntia, vähän runsas.

Mainokset
6 kommenttia leave one →
  1. tammikuu 8, 2011 4:48 pm

    Näyttääpä herkulta, kiitos tästä ohjeesta! Ehdottomasti aion kokeilla 🙂

    • Kirsikka permalink*
      tammikuu 10, 2011 4:41 pm

      PN, yllättävän hyvää se olikin ollakseen noin yksinkertaista:).

  2. tammikuu 8, 2011 5:20 pm

    Minulla on tänään ”sellainen” päivä…. Onneksi mies kokkasi päiväruuan, nyt pitäisi tosin miettiä jotain illaksi. Pitkät ja ERITTÄIN ruokaisat juhlat vetivät jotenkin mehut pariksi päiväksi 🙂 Tämä vuoka kuulostaa kyllä hyvältä! 🙂

    • Kirsikka permalink*
      tammikuu 10, 2011 4:43 pm

      Italiansalaatti, tiedän tunteen! Joskus on joko a) itse kokannut itsensä näännyksiin tai b) syönyt niin paljon hyvää toisten tekemää ruokaa (esim. ulkomaanreissut), että tulee ruokablokki. Ei jaksa, eikä keksi mitään. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: