Skip to content

Keväinen lämmin kasvissalaatti

tammikuu 15, 2011

Tein tuossa yksi ilta lämmintä kasvissalaattia, joka oli niin ihanan raikasta ja keväistä, että ajattelin jakaa sen kanssanne. Eihän tässä nyt mitään maata järisyttävän ihmeellistä ole, mutta veikkaan kuitenkin, että lämpimiä salaatteja tulee harrastettua harvemmin. Esimerkiksi lämmin perunasalaatti (keitettyjä perunoita kuutioina ja vinaigrettea) on aivan ihanaa. Mutta tähän kasvissalaattiin. Värit, raikas kastike ja ihana basilika toivat niin kevään kielelle. Kun ulkona paistaa vielä aurinko ihan täydeltä terältä, niin voi jee.

Tässä salaatissa maistuu kevät.

Lämmin kasvissalaatti

8 perunaa
1 isohko parsakaali
3 porkkanaa
1 pss retiisejä
Pari kourallista basilikanlehtiä
1/2 pkt parmesaania

Hunajalla maustettu vinaigrette
Määrät hatusta heitettyjä arvioita

2 tl hunajaa
2 rkl sitruunaista valkoviinietikkaa
2 tl dijon-sinappia
1 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Kuori ja lohko perunat, keitä kypsäksi. Irrota parsakaalin nuput ja keitä samoin kypsäksi, muta sopivan al denteksi (max. 8 min.), mössö ei toimi salaatissa. Kuori ja pilko porkkanat. Heitin ne parsakaalien joukkoon kattilaan ihan lopussa, eli että vähän lämpenivät, mutteivat ihan kypsyneet (minuutti-kaksi). Jos tykkää, voi ne keittää kypsiksikin. Puolita retiisit, silppua basilika, kuutioi parmesaani ja sekoita salaatti. Joukkoon vielä hunajalla maustettua vinagrettea, ja voi että. Ja siis tarjoillaan lämpimänä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: