Skip to content

Kolmen ruokalajin menu (avocadokeitto, kampasimpukkarisotto, juusto-hedelmäsalaatti)

helmikuu 12, 2011

Ystävänpäivä lähestyy. Olen yleensä värkännyt jotain hyvää murulle tuona päivänä, eli ruoka ja pieni lahja kuuluu meillä ystävänpäivään. On vielä täysi arvoitus, mitä ruokaa maanantaina laittaisin. Täytyy vähän selailla reseptiarkistoja ja ruokablogeja. Millaisia ystävänpäiväruokia tai perinteitä teillä on?

Äitini sanoi kerran, että voisin täällä blogissa vinkata erilaisia menukokonaisuuksia, sillä kokonaisuuden keksiminen on kuulemma aina haastavaa. Tämä oli hauska idea (suunnittelin äipälle uudenvuoden menun, joka oli kuulemma onnistunut), ja tässä tulee nyt ensimmäinen menuehdotus tänne blogiin. Tämä menu oli meillä tammikuisen viikonlopun herkutteluillallinen. Kävin paikallisessa lähi- ja luomuruokakaupassa, jossa inspiroidun varsinkin tuohon jälkiruokaan. 

Alkuruoka edustaa sitä erikoisempaa osastoa, eli tätä ei ole tarjolla ihan joka naapurissa. Avocadokeitto on aivan taivaallista, kunhan vaan löytää kaupasta ensin niitä kypsiä avocadoja…

Avocadokeiton voi tarjota kuumana tai kylmänä.

Resepti on alunperin pienestä avocadonmuotoisesta Paras avocado-keittokirjasta, tosin muuttunut matkan varrella.

Avocadokeitto

5 kypsää avocadoa
1 sitruuna
1 sipuli
Muutama valkosipulin kynsi
Nokare voita
Noin 5 dl kasvislientä
Vaaleaa kastikesuurusta
1/2 prk kahvikermaa
(1/2 ruukkua kirveliä)
Suolaa, mustapippuria
(Smetanaa)

Kuutioi avocadot, silppua sipuli ja valkosipulit ja purista sitruunasta mehu. Kuullota molempia sipuleita hetki voissa. Lisää kasvisliemi ja suurusta. Keitä hetki, että sipulit pehmenevät. Lisää avocadot ja sitruunamehu, keitä vielä hetki. Lisää kerma, yrtit ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa joko kuumana tai kylmänä. Koristele smetanalla ja ohuella näkkileivällä.

Risotto on takuuvarma pääruoka.

Pääruokana meillä oli risottoa, joka taas on tavanomaisempi ruoka. Risotto on niin ihanan takuuvarma: siitä tykkäävät yleensä kaikki ja sen myös pitäisi poikkeuksetta onnistua. Risottoa voi ja minusta pitääkin aina höystää sen hetken raaka-aineilla, kuten keväällä parsalla ja syksyllä sienillä. Muutama risottoresepti olisi tarjolla täällä.

Tässä pääruoassa tein pohjalle sitruunarisoton ja päälle paistoin kolme kampasimpukkaa.

Juusto toimii ihanasti hedelmäsalaatissa.

Jälkiruoaksi valmistin hedelmäsalaatin vesimelonista, viinirypäleistä ja tuoreista viikunoista. Salaatin kanssa tarjosin aivan taivaallisen hyvää ja pehmeän makuista (muistaakseni) italialaista lampaanmaitojuustoa. Valitettavasti en nyt muista juuston nimeä, mutta kannattaa kysyä juustotiskiltä, mikä juusto sopisi hedelmäsalaattiin. Tämä jälkkäri on sopivan kevyt ja raikas sekä helppo ja nopea valmistaa.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
  1. äippä permalink
    helmikuu 13, 2011 7:30 am

    Wau, tämä hieno! Juu tämän tyylistä ”palvelua” olenkin kaivannut.

    • Kirsikka permalink*
      helmikuu 13, 2011 8:30 am

      Ihana äippä:). No, tätä ”palvelua” saa jatkossa täältä ja ekslusiivisestikin:D. Leppoisaa sunnuntaita!

  2. Sanja permalink
    huhtikuu 20, 2011 6:33 am

    Monelle on meny suunnattu?

    • Kirsikka permalink*
      huhtikuu 21, 2011 8:06 am

      Sanja, tuosta keitosta riittää alkukeitoksi ainakin neljälle, varmasti jopa kuudelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: