Skip to content

Skonssit

helmikuu 15, 2011

Skonssit ovat sandwichien ja leivoksien ohella se tärkein tarjottava teekutsuilla. En ollutkaan ennen skonsseja maistanut. Ihania olivat, hauskan happamia. Internet tiesi kertoa, että perinteinen tapa on nauttia skonsseja makean täytteen kera, erityisesti vadelmahillon ja kermavaahdon. Mutta myös suolaiset täytteet käyvät oikein hyvin.

Skonssi on todella herkkua vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa.

Skonssit

4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g pehmeää voita
1 1/2 dl piimää

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Nypi voi ja jauhot. Kaada sekaan piimä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikinasta noin 2 cm paksuinen levy. Painele levystä lasilla tai muulla muotilla pyöreitä leivoksia. Voitele munalla. Paista skonsseja 225-asteisessa uunissa noin 10 min. Tarjoile vadelmahillon ja kermavaahdon kera.

Skonsseja tullaan syömään ja tarjoamaan meillä muutenkin kuin vain teekutsuilla.

Meinasin tehdä skonssien seuraksi vielä Earl Grey -siirappia, mutten jaksanut (leivottavaa riitti ihan koko illaksi). Mutta laitan sen ohjeen nyt tähän ylös, josko ensi kerralla.

Earl Grey -siirappi

1 rkl Earl Grey -teelehtiä
2 dl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
3/4 dl raakaruokosokeria

Hauduta tee (noin 3 – 5 min) ja siivilöi lehdet. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä siirappia kokoon melko kovalla lämmöllä noin 10 – 15 minuuttia.

Siirapin ohje on Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: