Skip to content

Sacherleivokset

helmikuu 20, 2011

Ensi kertaa leivosten teossa… Mietiskelin monenlaisia vaihtoehtoja, mutta päätin jättää vaikeammilta kuulostavat bebet sun muut tuonnemmaksi (eikä nekään ole kuin tehdä vain). Sitten suunnittelin ihan ”omaa” leivosta, mustaherukka-valkosuklaatäytteellä. Mutta kun tuli nuo teekutsut eteen ja englannissa on teekutsuilla internetin mukaan tarjolla usein suklaakakkua, päädyin sacherleivoksiin. Minä kun rakastan sacherkakkua. Enkä ole muuten sitäkään tehnyt koskaan. Miksi ihmeessä en?!?

No, googlailin hieman ohjeita ja päädyin soveltamaan tätä Hellapoliisin sacherkakkuohjetta. Vaikka tilauksessa oli vain kaksi leivosta, päätin tehdä koko kakkupohjan ja laittaa loput pakkaseen odottamaan vieraita. Leikkasin pyöreästä kakusta neliöitä leivoksia varten. Mutta paras olisi, jos olisi neliskulmainen kakkuvuoka, pellilläkin voisi varmasti tehdä.

Käsittääkseni sacherkakku kostutetaan perinteisesti kahvilla, mutta nettiohjeissa oli paljon rommiakin kostutusvaihtoehtona. Itse laittaisin kahvia, mutta koska Mies ei kahvia juo, kostutin tällä kertaa mehulla. Kun äippä tulee kylään, kostutan kyllä kahvilla.

Mutta siis todella herkullisia näistä tuli! Vaikken jaksanutkaan syödä kuin 1/4 leivoksestani, onneksi apu siihen oli lähellä…

Yksittäisten ruokien kuvaaminen unohtui siinä hötäkässä, mutta tuolla takana ne leivokset pilkottavat. Ja kermavaahtoa, ehdottomasti!

Sacherleivokset / Sacherkakku 

(Koko kakku)

150g voita
150g tummaa suklaata
5 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2dl tomusokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kostutus:
Mehua / kahvia / rommia

Täyte:
Aprikoosisosetta tai marmeladia (itse hurautin tehosekoittimessa purkkiaprikooseja tasaiseksi, lisäsin vain vähän sokeria, kakku kun on muuten niiiiin makea)

Kuorrutus (koko kakkuun, leivoksiin riittää vähemmän):
100 g voita
150 g tummaa suklaata

Ja sitten ohjeet:
Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl tomusokeria siivilöitynä ja jatka vatkaamista hetki.

Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi.

Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, paloittele joukkoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille.  Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään.

Leivokset muuten samoin, mutta leikkaa kakkupohjasta sopivan kokoisia neliöitä. Leikka kolmeen, kostuta… jne.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Ohje on sovellettu Hellapoliisin sacherkakkuohjeesta.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: