Skip to content

Punajuuri-aurajuustolasagne

maaliskuu 6, 2011

Nyt olisi tulossa vähän niin kuin tuotetestiä ja ei niin onnistunut ruoka. Tai siis periaatteessa ruoka on maultaan ihan ok, mutta ei sitä, mitä haettiin. Kokeilin siis uutta aurajuustokermaa ja ajattelin vielä voitonriemuisena, että tässähän tulee helppo tapa oikoa lasagnessa. Mutta eipä tullutkaan. Ei vain maistu lasganelle ilman valkokastikette, ei. Eli jos tämä ajatus kiinnostaa, niin laita ihan oikeaa aurajuustoa ja keitä valkokastike.

Siitä kermasta vielä. Se ei maistunut niin teolliselle kuin pelkäsin. Eli siinä mielessä se on käyttökelpoista. Mutta jotenkin maku oli terävähkö, eli en ihan vakuuttunut. Ja toisaalta, eihän se ole mitenkään vaikeaa lisätä ihan aitoa juustoa mihin ruokaan vain, että mihin tätä kermaa nyt sitten oikein tarvitaan?

Lupaan, enää en leiki lasagnella. Maitokastike on tästä lähin pakollinen elementti.

Punajuuri-aurajuustolasagne

2 pkt esikeitettyjä punajuuria
2 prk aurajuustokermaa
Lasagnelevyjä
Basilikaa
Mozzarellaraastetta

Siivuta punajuuret ohueksi. Sitten vain kerroksittain punajuuria, basilikaa, juustoa, kermaa ja lasagnelevyjä. Noin 45 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja vähintään vartin vetäytyminen.

Advertisements
6 kommenttia leave one →
  1. Anja Hakaoja permalink
    maaliskuu 6, 2011 8:06 pm

    Aika metkaa, että käytit sanaa terävähkö maku. Kokeilin pari viikkoa sitten Valion ohjetta Hedelmäinen AURA broilerikastike. Syötäväähän se oli, mutta jotenkin juuri tuo terävähkö maku siitä jäi.

    • Kirsikka permalink*
      maaliskuu 12, 2011 6:43 pm

      Anja, joo, kyllä, terävä on varmaan oikea sana. Pitäydyn perinteisessä Aurajuustossa ja jätän kermat muille:).

  2. maaliskuu 6, 2011 8:44 pm

    Aivan upeita reseptejä sinulla täällä. Tätäkin tekee mieli kyllä koittaa, vaikkapa sitten sillä oikealla aurajuustolla ja pienellä määrällä valkokastiketta mukana, tosi hyvä idea kyllä tuo punajuurikin. Voisi olla tosi hyvää. Minulle kyllä menee lasagne ilman valkokastikettakin, teen pika-pikana aika useinkin sen lasagnen niin arkeen..

    • Kirsikka permalink*
      maaliskuu 12, 2011 6:43 pm

      Mausteinen manteli, kiva, jos tykkäät! Se on kyllä totta, että lasagne pitkän kaavan mukaan ei ole mikään arkiruoka… 🙂

  3. maaliskuu 11, 2011 9:02 pm

    Kiva idea tuo punajuuri! En ole aurajuustokermaa ikinä kokeillut, kuulostaa metkalta…Joo, lasagneen en osaa olla laittamatta joko laktoositonta mozzarellaa (Suomessa) tai kotitekoista valkokastiketta (Italiassa). Koostumuksen pitää olla tarpeeksi löllyvä 🙂 Kivaa viikonloppua!

    • Kirsikka permalink*
      maaliskuu 12, 2011 6:44 pm

      Italiansalaatti, se kerma taitaakin olla ihan uutuus. Mmmm. mozzarellaa… nyt tuli nälkä:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: