Skip to content

Rieskaa kaurapuurosta

maaliskuu 22, 2011

Jos nyt sattuu jäämään kaurapuuroa yli, niin tässä on loistava idea käyttää se. Joskin oli nämä rieskat sen verran hyviä, että kannattaa se puuro ihan keittääkin näitä varten. Meillä oli sunnuntaina kunnon puuhastelu- ja siivouspäivä, ja nämä rieskat pyöräytin välipalaksi. Onpahan muuten nopeatkin tehdä!

Jos puuro olisi valmiina, tämä on varmaan maailman nopein leipä tehdä.

Kaurapuurorieskat

2 dl kaurapuuroa
1 dl piimää
1 kananmuna
1/2 – 1 tl suolaa (jos kaurapuurossa on jo suolaa, niin hyppysellinen riittää)
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita ensin puuro, piimä ja muna sekä suola. Sekoita sitten joukkoon jauho, johon on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina kahdeksi rieskaksi (tai yksi iso) leivinpaperille ja paista noin 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Kävimme muuten viikonloppuna Jumbossa ostoksilla ja siellä vastaan tuli aivan uusi tuttavuus: smoothiebaari. Olisiko ollut nimeltään Jungle bar tai jotain sinne päin. No, joka tapauksessa, baari tarjoili aivan ihania erilaisia smoothie- ja mehujuomia, joissa oli kaikkea erikoista, kuten acerolaa, gojia, ginseniä ja guaranaa. Todella virkistävä uutuus, kerrankin pikavälipala, joka tekee oikeasti mieli syödä tai tässä tapauksessa juoda.

Tästä innostuneena kaivoin taas pitkästä aikaa smoothie-koneen kaapista ja pyöräytin jälkkäriksi rieskalle ananas-mustikkasmoothien.

Raikas smoothie syntyi pakastemustikoista, tuoreesta ananaksesta, ananasmehusta ja macadamia-pähkinöistä.

Advertisements
6 kommenttia leave one →
  1. maaliskuu 23, 2011 12:47 pm

    Hei mä teen nykyään lähes aina kaurapuuronlopusta leipää/sämpylöitä. Kauppaan pääsee vähän harvakseltaan ja tuore leipä on niin hyvää. Täytyypä testata sun rieskaohjeesikin.
    Me ollaan myös innostuttu smoothieista. Vanhimmalle lapselle saan hyvin syötettyä pakolliset hedelmät kun vedän ne siihen muotoon, muuten on vähän heikkoa…

    • Kirsikka permalink*
      maaliskuu 25, 2011 3:51 pm

      Emäntä, ai, sä vaan siis laitat sen puuron siihen taikinaan? Vai onko siihen jotain kikkakuutosta? En oo jotenkin koskaan ennen hoksannu tätä puurohommaa:D.

  2. maaliskuu 26, 2011 8:47 am

    Mä oon sellanen fiilispohjalta leipoja. Välillä onnistuu välillä ei :). Mutta aina ne sämpylät on kadonnut ahnaisiin suihin :).
    Laitan siis kaurapuuronjämän kattilasta kulhoon siihen päälle jauhot&kuivahiivan (mä en jotenkin muista ikinä ostaa hiivaa), sitten siirappia, suolaa ja mitä kaapissa on (siemeniä, pähkinöitä ..) ja sitten puuromäärästä riippuen lisäksi nestettä maitoa/vettä. vaivataan ja kohotetaan.tulee ihan muutamassa minuutissa…ja koska kuivahiiva tarvii korkeamman lämpötilan on kätevää jos puuronjämä vielä lämmin. helppoa arkileipää.

    • Kirsikka permalink*
      maaliskuu 27, 2011 4:13 pm

      Emäntä, mäkin alan nyt fiilisleipojaksi:). Olen turhaan etsinyt hyvää leipäohjetta, josta tulisi sellaista maailman ihaninta leipää. Eli jospa se(kin) löytyy, kun vaan rohkaisee mielensä ja kokeilee. 😀 Sämpylöitä olenkin näin tehnyt, mutten leipää. Nyt on sellainen fiilisleipä odottamassa tuolla uuniin menoa, että:).

  3. maaliskuu 28, 2011 10:54 am

    Joo fiilispohjalta vaan kaikki :).
    Ja älä anna fiiliksen latistua jos ei aina onnistu, harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina…
    Onnistuiko se eka fiilisleipä?

    • Kirsikka permalink*
      maaliskuu 28, 2011 6:20 pm

      Emäntä, onnistui!!! Siitä tuli ihan sairaan hyvää, laitan sen tännekin. Kiitos vaan inspiraatiosta:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: