Skip to content

Kalarisotto

huhtikuu 1, 2011

Jos tekee mieli viikonloppuna jotain helppoa herkkua, niin tässä olisi varteenotettava ehdokas: kalarisotto. Simpukkapastasta jäi jäljelle kalalientä ja ajattelin hyödyntää sen jotenkin. Syntyi tämä kalarisotto. Oli kyllä ihan tosi hyvää! Ehkäpä sikke sumarit eivät hyväksyisi tätä risotoksi, kun on niin kaukana perinteisestä makumaailmaltaan, mutta tuo korianteri oli tässä aivan taivaallisen hyvää. Eipä sitten muuta kuin kivaa perjantai-iltaa!

Risoton voi tehdä myös perinteistä poiketen.

Kalarisotto

Avocadoöljyä
Pala tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
2 dl risottoriisiä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
Noin 7 dl kalalientä
6 tomaattia
(Suolaa)
Mustapippuria
1 ruukku korianteria
1 – 2 turskafilettä
8 kpl jättikatkarapuja

Kuori ja pilko valkosipulit ja inkiväärit. Pyörittele niitä hetki öljyssä, jotta öljy saa makua. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää ensin valkoviini ja anna imeytyä. Lisäile sitten kalalientä pikkuhiljaa, eli seuraava loraus aina kun edellinen on imeytynyt. Loppuvaiheessa lisää tomaattilohkot. Kuutioi kala ja paista se halutessasi erikseen. Se kypsyy hyvin myös risoton joukossa. Lisää lopuksi vielä jättikatkaravut (ne vain kuumennetaan) sekä silputtu korianteri. Mausta mustapippurilla ja kalaliemen suolaisuudesta riippuen lisää suolaa tai jätä lisäämättä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: