Skip to content

Kurkkukeitto mustikoilla

huhtikuu 22, 2011

Tämä pääsiäinen on nyt niin myöhään, että aika kesäisiä ruokia tekee jo mieli. Eilen söimme retiisisalaattia, uusia perunoita ja graavia lohta. Ai että, oli hyvää ja maistui kesältä!

Nopeat, monitoimikoneella hurautettavat kylmät (= kaikkein nopeimpia) keitot ovat ihan parasta lounas- ja lomaruokaa. Lounaaksi päätin hurauttaa nopean kurkkukeiton. Perunoita ei ollut valmiina keitettynä, joten jätin ne suosiolla pois, en jaksanut rueta keittämään. Yleensä maustan kurkkukeiton mintulla, mutta nyt laitoin vaihtelun vuoksi sitruunamelissaa. Hyvää sekin, mutta minttu sopii parhaiten. Nellen ideasta heitin lopuksi sekaan vielä pakastemustikoita ja ne sopivatkin kurkun kanssa yllättävän hyvin. Ihana välipala auringonpaisteessa. Söimme tästä satsista kaksi kertaa. Mutta on meillä ihan ”oikeita” pääsiäisruokiakin tulossa!

Kurkku ja mustikat ovat yllättävä ja vielä sopiva pari.

Kurkkukeitto mustikoilla

3 kurkkua
Kasvisliemikuutio (sellainen hyvä) / loraus kasvisfondia
1 prk kermaviiliä
1 ruukku sitruunamelissaa tai minttua (minttua voi riittää puolikin ruukkua)
(Suolaa)
Mustapipppuria
1 rkl valkoviinietikkaa
1-3 tl sokeria
Pakastemustikoita, noin 1 rkl / lautasellinen

Paloittele kurkut hieman pienemmiksi ja hurauta silpuksi monitoimikoneella. Lisää muut aineet, pyöräytä sileäksi, maistele suola. Tarjoa jäisten mustikoiden kera.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: