Skip to content

Sähkösavustuspönttö joka kotiin!

Touko 15, 2011

Meillä on ruokavalio muuttunut tyystin kesäiseksi. Tämä tarkoittaa käytännössä uusia perunoita ja salaattia, uusia perunoita ja graavia lohta, uusia perunoita ja… Vaihtelun vuoksi välillä myös soijaleike grillissä ja salaattia. Ja sitä rataa. Ei oikein mitään ruokablogikamaa. Ja sen lisäksi viikonloppuisin on ollut tupa täynnä vieraita ja vilinä on ollut sellainen, ettei toivoakaan ruokien kuvaamisesta, vaikka kuvattavaa ehkä olisi ollutkin.

Mutta nyt! Nyt on sekä asiaa että kuviakin. Ostimme täysin heräteostoksena sähköllä toimivan savustuspöntön. Olemme savustamisesta haaveilleet kyllä jo pitkään, ja olihan meillä sellainen muutaman euron savustuslaatikko (ei tullut hyvää tai sitten emme osanneet käyttää), mutta jotenkin perinteinen savustuspönttö tuntui työläältä. Kun ajatus oli, että ihan arkisinkin voisi valmistaa savukalaa. Joten…

Tälläinen sitten tarttui K-Raudasta matkaan.

Testasimme sitä nyt eilen ihan perinteisesti lohella. Ai että tuli hyvää! Valehtelematta parasta syömääni savukalaa ikinä. Tämä toki johtuu varmasti siitä, että saimme syödä kalaa aivan tuoreeltaan, se seisoi vain sen aikaa, että sain napattua kuvan. Ja sitten parempiin suihin kera kesäisen tilli-retiisisalaatin ja uusien perunoiden. Onneksi sitä on vielä tällekin päivällä jääkaapissa odottamassa.

Savukala onnistui ensi yrittämällä. Se oli mehukasta ja niin hyvää.

Pöntön käyttö on todella helppoa. Purut lyödään sellaiseen pieneen astiaan ja kevyesti suolattu kala ritilälle ja pönttöön. Töpseli seinään ja valmista on 25 minuutissa (800 g file). Tästä alkaakin kunnon tutustumisretki savukalan maailmaan. Kokeilen kaikkea mahdollista yrteistä savuahveniin. Tervetuloa kesä! Vaikka me ajattelimme käyttää tätä kyllä ihan talvellakin.

Advertisements
4 kommenttia leave one →
  1. äippä permalink
    Touko 15, 2011 11:49 am

    Oi, oi, onpa hyvännäköistä kalaa ja varmaan makuistakin. Onneksi on ahvenfileitä odottamassa:D. Ei tuu savustettuna, mutta muuten..

    • Kirsikka permalink*
      Touko 15, 2011 7:41 pm

      Äippä, sitten saat savustettuna, kun tuut kylään seuraavan kerran:D.

  2. Touko 15, 2011 3:21 pm

    I-ha-naa….. Pidän aivan hurjasti savustetusta lohesta, tuon täytyy maistua aivan taivaalliselta!! Alkoi tekemään aivan vietävästi mieli savulohta ja pestossa kieriteltyjä uusia perunoita…. kivaa sunnuntaita! 🙂

    • Kirsikka permalink*
      Touko 15, 2011 7:43 pm

      Kiitos samoin sinne Italiaan! Savustettua kalaa ei kyllä voita mikään:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: