Skip to content

Leipäjuusto-mansikkajälkkäri

Touko 17, 2011

Leipäjuustoa tulee syötyä kotona suolaisena salaatissa ja mökillä Kainuussa perinteisesti uunissa kermassa lämmitettynä kera fariinisokerin ja päälle lakkoja. Nyt viikonloppuna keksin sitten vääntää tästä perinteisestä makeasta herkusta mansikkaisen version. Turha varmaan mainita, että oli törkeän hyvää?

Tuhti, ja ah niin ihana jälkkäri.

Leipäjuusto-mansikkajälkkäri

Leipäjuustoa
Mascarponea
Fariinisokeria
Vaniljasokeria

Tuoreita mansikoita
(Vaniljakastiketta)

Pilko leipäjuusto sopiviksi annospaloiksi ja asettele uuninkestävään astiaan. Lisää päälle mascarponejuustoa ja ripottele vielä fariini- ja vaniljasokeria. Lämmitä 200-asteisessa uunissa noin  7 minuuttia, eli kunnes juusto on pehmennyt, muttei kuitenkaan sulanut.

Tarjoa heti tuoreiden mansikoiden kera. Jos oikein makeannälkä iskee, niin mansikoiden sekaan voi vielä lorauttaa vaniljakastiketta.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: