Skip to content

Vadelma-valkosuklaakakku

Touko 21, 2011

Tein töihin eiliseksi murupohjaisen hyydykekakun. Se sai sen verran paljon kehuja, että kirjaanpa tänne ylös. Ja onhan nyt kevään juhlat käsillä, että sopisi loistavasti vaikka lakkiaiskakuksi. Koska tarjosin sen töissä, ja parikymmentä ihmistä syöksyi herkkunälkäisenä sen kimppuun, en ottanut siitä kuvaa. Mutta kauniskin se oli.

Tein tämän siis 20 hengelle, eli ohjeesta tulee isoiso kakku. Eli tavalliseen vuokaan puolita määrät.

Vadelma ja valkosuklaa on niin klassinen yhdistelmä, että turha kai sanoa: nam.

Vadelma-valkosuklaakakku

1 pkt Digestive-keksejä
100 g voita

1,5 pss pakastevadelmia
5 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
Noin 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
9 liivatelehteä
1 levy valkosuklaata (muistaakseni 140 g)

5 rasiaa tuoreita vadelmia
4 dl vettä
2 dl hyytelösokeria

Hurauta keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu voi. Painele muruvoiseos irtovuoan pohjalle. Pingotin vuoan pohjalle leivinpaperin, niin kakku on sitten helppo siirtää tarjoiluvadille.

Sulata vadelmat kattilassa ja siivilöi vadelmamehu talteen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (5 min). Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää vadelmat, rahka ja kermaviili. Mausta sokereilla rauhallisesti, sillä tänne tulee vielä levy suklaata. Hienonna suklaa veitsellä ja sekoita vaahtoon. Tykkään. että suklaa on parasta paloina (”sattumina”), ja siksi en sulata sitä täytteen joukkoon. Kiehauta vadelmamehu, purista liivatelehdistä vesi ja sulata vadelmamehuun. Kaada liivatemehu ohuena nauhana vaahtoon samalla sekoittaen. Kaada vaahto keksimurupohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.

Kaada hyytyneen kakun päälle valtava keko tuoreita vadelmia. Vadelmat voi levittää tasaiseksi kerrokseksi, mutta näyttävän kakun saa kokoamalla keskelle mahtavan keon. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi sokerineste pikkuhiljaa vadelmakeon päälle ja kaada myös reunoille niin, että hyytelöstä tulee tasainen.

Tarjoa ihanille ihmisille, muruakaan ei jää jäljelle. Lupaan.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: