Skip to content

Näin se kuha pitää paistaa: kuhaa meuniére

Touko 24, 2011

Lueskelin viikonloppuna tuoretta Maalaisunelma Ruoka & juoma -lehteä. Siellä oli juttu Hans Välimäen uusimmasta keittokirjasta Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan. En ole vielä kyseistä kirjaa missään hypistellyt, mutta tämän kokeilun jälkeen aion sen kyllä itselleni hommata. Jutussa oli muutamia kalaohjeita, muun muassa tämä ihanalta kuulostanut kuha meuniére. Onneksi minulla oli kaksi kuhafilettä pakkasessa ja muut ainekset koossa, sillä tätä oli pakko kokeilla heti. Aivan taivaallisen hyvää. Näin se kuha siis kuuluu valmistaa.

Kuhan kaveriksi keitin uudet perunat ja paistoin muutaman vihreän pavun.

Kuhaa meuniére

2 kuhafilettä
50 g kirkastettua voita (minusta kyllä vähempikin riittäisi)
Vehnäjauhoja
Suolaa
Nokare voita
Tuoretta persiljaa (noin 2 rkl)
Puolikkaan sitruunan mehu

Kirkasta voi. Sulata se hiljalleen kattilassa, älä anna kiehua. Nosta kattila sivuun ja anna valkoisen heran valua pohjalle. Kaada päältä kirkas voi erilliseen astiaan.

Pöyrittele kuhafileet vehnäjauhossa ja suolaa hyvin. Paista kalat kirkastetussa voissa, noin 2 minuuttia per puoli. Ota kalat pannulta. Lisää pannulle nokare voita ja freesaa persiljasilppua siinä noin minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja anna ruskistua hieman. Kaada kalojen päälle ja nauti.

Ohje: Hans Välimäki, Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: