Skip to content

Ma-ma-macarons

kesäkuu 4, 2011

Olen pitkään sunnitellut näiden macaronsien tekoa, mutta koska kuvittelin sen todella hankalaksi, niin jäänythän se on. Nyt innostuin taannoisena sunnuntaina värkkäämään ja ei nämä nyt niin hankalia olleet. Suurin haaste oli pursottaa niistä kuorista nättiä ja pieniä. En ole mikään kermakakun tekijä, joten tuo pursotuspuoli on minulla vielä ihan hakusessa, eikä meillä edes ollut kunnon pursotinta. Luulin sellaisen kaapeista löytyvän (eikös sellainen kangastuutti ole joka kodissa), mutta en ole näköjään koskaan sellaista hommannut. Tasakokoisia eivät kyllä olleet, että vähän vaatii vielä treenaamista tämä.

Pursotushomma vaatii vielä vähän treenaamista.

Toinen haaste tuli vastaan täytteen kanssa. Googlailin muutaman macarons-reseptin, ja kaikissa oli täytteen kohdalla, että ”täytä millä haluat”. Ääh… Perunamuussilla? Kokeilin sitten kolmea eri täytettä. Ensimmäiseksi soseutin haarukalla tuoreita vadelmia. Hyväähän se oli, mutta kuoret vettyvät tuoreista marjoista alta aikayksikön, eli tällaisenaan se ei toimi. Toiseen versioon laitoin itse tekemääni karviaishilloa. Ajattelin kirpeän hillon toimivan hyvin ällömakean kuoren kanssa. Se oli hyvää, mutta ei suussa sulavaa. Kuorten vettyminen oli haasteena myös tässä hilloversiossa, joskin vasta kahden päivän päästä. Eli samana ja seuraavana päivänä rakenne oli vielä hyvä. Viimeiseen kolmannekseen sulatin valkosuklaata. Se oli rakenteeltaan paras ja säilyi hyvin sen kaksi päivää leivontapäivän jälkeenkin. Mutta tämä yhdistelmä on todella niin äkkimakea, että meinaa tuolilta tippua. Mutta ihanaa toki. Mitä te laittaisitte täytteeksi? Tai millä olette täyttäneet?

Kolme macaronstäytettä, joista vadelma paras maultaan, mutta valkosuklaa rakenteeltaan.

Ohje on Ewelyn’s Cakeheavenista.

Macarons

3 kananmunan valkuaista
4 rkl sokeria
100 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
Lusikankärjellinen punaista elintarvikeväriä

Sekoita mantelijauhe sekä tomusokeri.  Vatkaa valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua, mutta älä vatkaa kovaksi asti. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös elintarvikeväri ja vatkaa vaahto paksuksi ja kiiltäväksi. Siivilöi mantelijauhe-tomusokeriseos varovasti vaahdon joukkoon sekoittaen esimerkiksi nuolijalla. Taikina on sopivan paksuista, kun se levittyy tasaisesti leivinpaperille, eikä siihen jää ”huippuja”.

Laita taikina pursotinhärveliin ja pursoittele pari-kolmesenttisiä nappeja leivinpaperille. Sain tästä määrästä kaksi pellillistä. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna macaronsien levätä noin tunti.

Paista macaronseja 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä.

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. kesäkuu 5, 2011 9:23 am

    Näyttää hyvältä!! 🙂 Minäkään en ole vielä ehtinyt macaronsien tekoon, koska ajattelin sen olevan hieman monimutkaisempaa (ja aikaavievää) puuhaa. Mutta kirjoituksesi rohkaisi, ehkäpä kokeilen vielä jonakin sunnuntaina! 🙂 Italialaisissa blogeissa macaronsit on tosi suosittuja, ja usein täytteeksi käytetään erilaisia kevyitä kreemejä – normaali munasta, sokerista ja maidosta kokoon keitetty ja haluamalla maulla maustettu (vanilja/suklaa/ marjahillo jne) pohja, johon lisätään vaahdotettu kerma. Ätläkkyyttä pystyy itse säätelemään, eikä koostumus ole ihan yhtä märkää kuin hilloissa. Mutta en ole itse kokeillut, vain nähnyt, joten hankala mennä antamaan lopullista tuomiota. Mutta nämä sinun macaronsit näyttää herkullisilta! 😀 Kivaa sunnuntaita!

    • Kirsikka permalink*
      kesäkuu 5, 2011 2:57 pm

      Italiansalaatti, kiitti vinkistä. Täytyy googlailla, josko löytyisi suomenkielinen ohje (tahi enkku), kun tuo meikäläisen italia ei ihan tahdo riittää:).

      Joo, siis mullakin oli se käsitys, että jotain kamalan vaikeeta olis näitten teko, ne jotenkin näyttää siltä:). Mutta ihan on perushommaa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: