Skip to content

Pitaleivät grillissä

kesäkuu 8, 2011

Nyt on niin uskomattomat ilmat, että ruokaa on kiva laittaa ulkona. Varsinkin iltaisin, kun on jo vähän viileämpää. Meillä on vielä piha yhtä rakennustyömaata, mutta grilli on iskussa. Pihalle tulemme tekemään oikein kunnon kesäkeittiön avotulipaikkoineen, mutta nyt mennään vielä yksinkertaisen vermein. Ja grillihän nyt on erittäin käyttökelpoinen ja monipuolinen vehje, että sen kanssa pärjää pitkälle.

Kasviksia voi grillailla muutenkin kuin vartaassa.

Nälkäisenä kuvittelee, että näitähän söisi vaikka kuinka. Mutta yksi kera salaatin on aivan riittävästi!

Pitaleivät grillissä

Varhaiskaalia
Muutama porkkana
Herkkusieniä
(Sipulia)
Oliiviöljyä
Voita
Suolaa

Voitele grillin kestävä vuoka oliiviöljyllä. Pilko kasvikset vuokaan ja mausta suolalla. Heitä päälle vielä muutama nokare voita. Laita vuoka grilliin ja kypsennä, kunnes kasvikset ovat sopivan rapsakoita (noin 15 – 25 min).

Kasvisnugetteja (tai kananugetteja)
Pitaleipiä
Kermaviilikastiketta
(Majoneesia, salsaa…)

Grillaa kasvisten seukraksi kasvisnugetteja (lihansyöjille tietenkin vaikka kananugetteja). Kastele pitaleivät vedellä ja käytä grillissä juuri ennen syömistä.

Tein vielä sitruunaisen kermaviilikastikkeen, lisäksi voi myös tarjota muitakin kastikkeita. Halkaise pitaleipä ja täytä kasviksilla, parilla nugetilla ja reilulla kastikemäärällä. Nam!

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: