Skip to content

Mustikkajogurttipiirakka

kesäkuu 9, 2011

Ostin viimeviikkoisia vieraitani varten luomumustikkajogurttia. Sehän tietenkin unohtui tarjota aamupalalla ja mietin, mitä ihmettä sille tekisin. Meillä ei oikein nuo äklömakeat jogurtit häviä. Muistelin, että viime kesänä tein kirsikkapiirakkaa, jossa oli jogurttitäyte. Ja kun pakkasessa oli vielä sattumalta sopivasti mustikoita, päätin tehdä mustikkapiirakan. Nami!

Ei taida juuri olla kesäisempää herkkua kuin mustikkapiirakka.

Tähän käyvät tietenkin myös tuoreet mustikat ja mustikkajogurtin tilalle voi laittaa maustamatonta, tosin silloin laittaisin hieman sokeria täytteeseen. Ja voihan sen jogurttitäytteen jättää poiskin ja tehdä ihan ”puhtaan” mustikkapiirakan. Pohja on hyvä peruspohja. Ja tämän kanssa oli tietenkin vaniljajätskiä.

Paremman puutteessa myös kaupan pakastemarjat menevät piirakoissa oikein hyvin. Vaikka eihän tuoreita voita mikään.

Mustikkapiirakka

Pohja
120 g voita
1 dl sokeria
2 2/3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa

Täyte
2 pss pakastemustikoita (tuoreet käyvät toki myös)
(perunajauhoja)
2,5 dl mustikkajogurttia
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Vaahdota voi ja sokeria. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe, sekä lopuksi maito. Levitä pohja voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita (sulaneisiin) mustikoihin halutessasi perunajauhoja sitomaan nestettä. Laita mustikat esipaistetulle pohjalle ja kaada täyte päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: