Skip to content

Mansikka-raparperituoremehu

kesäkuu 10, 2011

Siis aivan mahtavia hellepäiviä ollut ja viikonloppuna mennään kai yli kaikkien ennätysten. Jottei nestehukka iske, on syytä muistaa juoda – ja paljon. Teen usein hellepäivinä jääteetä, ja tuolla juomat-osiossa taitaa useampi ohje ollakin. Nyt innostuin vaihtelun vuoksi tekemään ihanaa tuoremehua. Suosittelen lämpimästi, vai pitäisikö sanoa kuumasti.

Ihanan raikasta mehua kuluu vaikka litrakaupalla hellepäivänä.

Mansikka-raparperituoremehu

4 raparperinvartta
2 kourallista pakastemansikoita
1 sitruuna
1-2 dl sokeria
2 l vettä

Laita vesi kiehumaan. Pilko kattilaan raparperit ja kaada sekaan sitruunasta puristettu mehu. Hulauta sekaan vielä sokeria ja pari kourallista pakastemansikoita. Kun vesi on kiehunut parisen minuuttia, sammuta levy ja anna mehun mehustua puoli tuntia kannen alla. Siivilöi mehu ja jäähdytä. Nauti paahtavassa auringonpaisteessa jääpaloilla viilennettynä.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: