Skip to content

Polentavuoka

kesäkuu 19, 2011

Sain äidiltäni takaisin yhden italialaisista keittokirjastani, Makuja Toscanasta, ja selailin sitä pitkästä aikaa. Silmiin tarttui polentasta tehdyt gnocchit, joista tehdään vielä uunivuoka. Itse en näitä osaa oikein gnoccheiksi kutsua, mutta olkoon nyt mitä on. Joka tapauksessa, siitä se idea sitten lähti. Kastikkeesta tuli aivan ihanaa, toivottavasti muistan kaiken, mitä siihen laitoin. Mies ei oikein tykkää tuosta polentasta, siksipä tämä ruoka saa kahden plussan sijasta yhden. Mutta kastikkeesta piti Mieskin.

Mietin, että millähän tuon polentan korvaisin, kun Mies sitä kerran ei syö (tai syöhän se aikuinen mies mitä vaan, muttei mielellään). Pasta on vähän tylsä, että olisiko sitten peruna?

Parasta olisi tietenkin käyttää tuoreita, itse poimiaan sieniä. Mutta niitäpä ei ole, joten kaupan sienillä mennään.

Polentavuoka

Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan. Meidän ohjeessa sanottiin, että litra suolattua vettä, 250 g polentajauhoja ja 5 minuuttia keittämistä. Mutta keittoaika voi olla pidempikin. Lorauta sekaan hieman oliiviöljyä.

Kaada kypsä polenta esimerkiksi leivinpaperilla vuorattulle uunipelille, anna jäähtyä ja kiinteytyä (ainakin tunteroinen menee).

Valmista herkkutattikastike.

Leikkaa polenta sopiviksi paloiksi ja lado ensimmäinen kerros öljyttyyn uunivuokaan. Kaada päälle puolet kastikkeesta ja ripottele päälle reilusti juuri raastettua parmesaania. Ja vielä toinen kerros polentaa, kastiketta ja parmesaania. Sitten sellainen noin 200 – 225 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.

Herkkutattikastike

250 g herkkutatteja (raaskin vihdoin ostaa niitä suolaan säilöttyjä herkkutatteja kaupasta, mutta olihan se törkyisen kallis, 8,90 euroa paketti)
Nokare voita
Muutama valkosipulinkynsi
4 tomaattia
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk ruokakermaa
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
Suolaa, mustapippuria
Puolikas kourallinen tuoretta timjamia
(Suurusta)

Huuhtele tateista liika suola pois. Kuutioi tatit ja kuullottele niitä voissa. Lisää valkosipuli ja tomaattilohkot. Kaada sekaan paseerattu tomaatti ja kerma, mausta. Keitä kasaan tai suurusta (valmistuu nopeammin).

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: