Skip to content

Itse tehty wasabituorejuusto ja rapuja

elokuu 22, 2011

Hip hei! Taas on yksi ”joskus pitää kokeilla” -ruoka testattu. Meillä oli nimittäin viikonloppuna rapujuhlat. Ja ihanat juhlat olivatkin. Vieraat panostivat hommaan oikeaoppisesti tuoden mukanaan rapujuhliin tarkoitetun juomalaulukirjasen. Siitä sitten kauniisti kailotettiin kaikki laulut mitä osasimme ruokailun ohessa. Hauskaa oli! Ja olihan se ruokakin hyvää.

En ole ennen järjestänyt rapujuhlia, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Viimeiseksi ei taatusti jää!

Sen verran lintsasin, että tilasin ravut valmiiksi keitettynä. Kyllä olisivat jääneet elävät ravut minulta keittämättä. Ravut tilasin täältä. Palvelu oli oikein hyvää ja voin suositella paikkaa muillekin. Matkahuolto vaan meinasi pilata juhlat, sillä rapumme ajoivat jossain ihan muualla kuin piti. Kuski kuulemma ei vain ollut viitsinyt jättää niitä oikealle paikkakunnalle. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Matkahuolto hukkaa pakettejamme, saisi kyllä pikkaisen tsempata tuota hommaansa. No, parin tunnin metsästämisen jälkeen ravut löytyivät ja saapuivat sitten oikeaan osoitteeseen. Onneksi kylmäsäilytys pelasi.

Varasin keskikokoisia rapuja 10 per syöjä. Se oli oikein passeli määrä, ehkä jopa kahdeksan tai yhdeksän per syöjä olisi riittänyt. Mutta 10 oli niin sopivan pyöreä luku.

Päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja valmistaa rapujen kanssa nautittavaksi Korianteri-blogin kuukauden haasteen mukaisesti wasabituorejuuston. Se oli oikein hyvää ja raikasta, sopi rapujen kanssa erinomaisesti. Saipa juusto kehuja toisiltakin vierailta, kun tein siitä seuraavana päivänä coctail-leipäsiä.

Ravut saivat seurakseen itse tehtyä wasabituorejuustoa.

Wasabituorejuusto

1 litra maustamatonta jogurttia
1 prk (2 dl) creme fraichea
Reilu 1 tl hienoa merisuolaa

Noin 2 tl wasabia
Loraus sitruunamehua
Noin 2 tl sokeria

Sekoita jogurtti ja creme fraiche kattilassa. Lisää suola. Kuumenna seosta kiehumispisteeseen ja kaada sitten harsokankaalla vuorattuun siivilään. Anna valua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaada juusto sekoituskulhoon ja mausta wasabilla, sitruunamehulla ja sokerilla. Tarkista suola. Sekoitin joukkoon vielä hieman creme fraichea, jotta juustosta tuli notkeampi.

Tuorejuuston ”pohja” on Maalaisunelma-lehdestä.

Nautimme ravut perinteisesti paahtoleivällä.

Muuta rapujuhlissa tarjottua

Tillikreemi

1 osa creme fraichea
1 osa majoneesia
Iso nippu tilliä
Limemehua, sokeria, suolaa, mustapippuria

Hienonna tilli osaan creme fraichea sauvasekoittimella. Sekoita siihen sitten loput ranskankermat ja majoneesi. Mausta.

Sitruuna-minttusnapsu

1 sitruuna
Muutama mintunoksa
Pullo 32 %  Koskenkorvaa tai muuta kirkasta viinaa

Pese sitruuna ja kuori se kevyesti kuorimaveitsellä. Laita kuoret ja mintunoksat tyhjään pulloon, kaada päälle viina. Anna maustua seuraavaan päivään. Siivilöi snapsu, kaada se karahviin ja viilennä hyvin ennen tarjoilua.

Molemmat ohjeet ovat alunperin Maalaisunelma-lehdestä.

Lisäksi rapujen kanssa oli tarjolla tietenkin paahtoleipää ja tilliä. Pääruoksi teimme paahdettuja juureksia ja savukalaa lime-yrttikastikkeella, jälkkäriksi oli mantelipohjainen mansikkakakku.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: