Skip to content

Ristiäisherkkuja

syyskuu 7, 2011

Lauantaina oli pienen prinsessamme suuri päivä, kun hän sai tuekseen kummit ja itselleen nimen. Juhlat onnistuivat hienosti ja tunnelma oli mukava. Järjestämissäni juhlissa myös ruoka on luonnollisesti isohkossa roolissa, joten pidemmittä puheitta sen kimppuun.

Ristiäismenu meillä oli seuraava:

Kuusenkerkkämalja
Juustokeksit (ohje alla)

Savulohi
Uudet perunat
Sienivoileipäkakku
Karjalanpiirakat, munavoi

Manteli-mansikkakakku (ohje alla)
Puolukka-kinuskirahka
Macarons
Suklaakeksejä

Tämä kakku on aivan taivaallisen hyvä täytekakku. Olen tehnyt sitä lähes kaikkiin kesän juhliin ja kehuja on sadellut. Pohja on mantelimassan ansiosta ihanan sitkeä ja kuohkea, kostuttaa ei tarvitse ollenkaan. Suosittelen!

Mantelimassakakku

300 g mantelimassaa
1,5 dl sokeria
4 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
90 g hasselpähkinärouhetta

Vuoan voiteluun voita ja hasselpähkinärouhetta
Täytteeksi ja koristeluun tuoreita mansikoita ja mascarpone-vaahtoa (noin 2 prk kermaa ja 1 prk mascarponea, hieman sokeria)

Puristele mantelimassa kulhoon ja vatkaa siihen sokeria ja munat. Vaahdota, kunnes taikina on ilmavaa. Sekoita joukkoon jauhot ja pähkinärouhe. Voitele vuoka pähkinärouheella ja kaada kakkutaikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 – 40 minuuttia (ohjeessa oli 20 minuuttia, mutta se ei riittänyt lähimainkaan).

Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia, täytä tuoremansikkahillolla (muussaa mansikat haarukalla ja lisää hieman sokeria) ja mascarponevaahdolla. Päälle tuhti kerros mascarponevaahtoa ja kokonaisia mansikoita.

Pohjan ohje on Maalaisunelma-lehdestä.

Juustokeksit

150 g voimakasta juustoa (käytin mustaleimaa)
225 g voita
5 – 5,5 dl jauhoja
Suolaa
(Homejuustoa, viikunoita)

Raasta juusto ja kuutioi voi. Sekoita ainekset monitoimikoneella. Muotoile taikinasta 3 pötkylää, halkaisijaltaan noin 5 cm. Laita pötkylät kovettumaan pakastimeen noin tunniksi. Leikkaa pötkylöistä noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Paista keksejä 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Keksien ohje on Maalaisunelma-lehdestä.

Advertisements
4 kommenttia leave one →
  1. syyskuu 8, 2011 2:04 pm

    Voi miten upeat tarjoilut. Niin kaunista ja varmasti maistuvaa!

    Voisin kokeilla noita keksejä kanssa, jos vaikka onnistuisin sillä antiikkisella piparikoneella tekemään niitä.

    • Kirsikka permalink*
      syyskuu 9, 2011 6:59 am

      Mansardikaton alla, kiitos! Kokeilehan:). Mikähän mahtaa olla piparikone?! 😀

  2. syyskuu 12, 2011 9:42 am

    no ei piparikone vaan pikkuleipäkone, mikäköhän sen oikeanimi sitten onkaan :). sillä pursotellaan erilaisia pikkuleipiä.

    • Kirsikka permalink*
      syyskuu 12, 2011 12:12 pm

      Mansardikaton alla, jaa. En oo tainnu nähdäkkään sellasta vempainta:). Semmonenhan mulla pitäis olla:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: