Skip to content

Kanttarellipyttipannu

syyskuu 12, 2011

Nyt kun niitä kanttarelleja saa, niin täytyy keksiä niistä kaikkea kivaa, kuten vaikka pyttipannua. En ole pyttipannun ystävä ollenkaan, joku siinä mössössä ei vain tunnu istuvan. Mutta jos sen tekee näin, niin johan maistuu (ehkä tämä ei ole pyttipannua ensinkään, mutta annettakoon kokille nimeämisvapaus). Tämä oli aivan mielettömän hyvää! Ruoka on yksinkertainen, mutta aikaa vievä, joten ei välttämättä kiireisimmän arjen herkku. Tein kerralla ison satsin ja säästyin ruoanlaitolta seuraavana päivänä. Teimme pitkän parin tunnin lenkin ja lämpimän suihkun jälkeen tämä runsas (ja aah niin rasvainen) vuoka maistui taivaalliselta.

Ihanaa syysruokaa, vaikkei sieltä keveimmästä päästä...

Kanttarellipyttipannu

Perunoita (minulla oli torilta ostettuja paikallisia siiklejä, nam)
Kanttarelleja
Oliiviöljyä, suolaa
Pala parmesaania ja edamia

Pese perunat, mutta jätä kuori. Lohko perunat neljään osaan. Laita lohkot kulhoon ja kaada sekaan kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita sekaan reilusti suolaa. Levitä perunat uunivuokaan väljähkösti ja paista 250-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Puhdista sillä välin kanttarellit ja pilko tarvittaessa. Paista rapeiksi oliiviöljyssä (voi käyttää voitakin, mutta öljy sopii tähän ruokaan), mausta suolalla. Ota perunat uunista, sekoita kanttarellit joukkoon ja raasta päälle hieman paremsaania ja edamia. Laita vielä uuniin muutamaksi minuutiksi niin, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu.

Advertisements
2 kommenttia leave one →
  1. syyskuu 25, 2011 8:47 am

    Ihanaa! Näyttää Tosi Hyvältä! 🙂 En ole harmittavan ahkeran työnteon takia päässyt vähään aikaan blogistaniaan kiertelemään, ja nyt huomasin, että suomalaiset blogit ovat täynnä ihania syysruokia! Aivan tulee vesi kielelle, kun katselee sieni- ja riista- ja marjaruokia! Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti!
    Oikein mukavaa ja herkullisen makuista sunnuntaita! 🙂

    • Kirsikka permalink*
      syyskuu 25, 2011 12:27 pm

      Italiansalaatti, syksy on kyllä ruoan kulta-aikaa, täytyy sanoa:). Ainakin Suomessa:). Terkkuja sinne Italiaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: