Skip to content

Minttumoussekakku

lokakuu 3, 2011

Kun Paulig järjestää kokkauskisan, mitä tekee ehtoinen emäntä? Minttumoussekakun.

Kisan ideana oli värkätä jotain valitsemaansa kahviin sopivaa. Mietin useita lähestymistapoja, mm. mintulla maustettu creme brulee, mutta koska kahvi ja suklaa ovat perinteinen pari, suklaata siis halusin itsekin. Kakkuun päädyin, sillä koin, että kakku pohjalla on kuitenkin rakenteeltaan kahvin kanssa paremmin sopiva, kuin kokonaan vanukasmainen ruoka.

Halusin raikastaa perinteisiä, usein tummasta suklaasta tehtyjä ”raskaita” kakkuja. Valitsin täytteeseen vaaleaa maitosuklaata ja kakun kantavana voimana on raikas minttu. Minttu antaa ihanan viileän säväyksen makeiden ja voimakkaiden suklaiden sekä erittäin vahvaksi keitetyn ranskalaispaahtoisen kahvin kanssa. Kakku tarjoillaan viileänä kuuman kastikkeen ja kahvin kanssa, mikä vielä korostaa kakun raikkautta.

Ja käykäähän äänestämässä, palkinto on jaossa myös äänestäjille: kaikki makuparit ja minttumoussekakkuni.

Minttumoussekakku

Kakkupohja

150 g mantelimassaa
3/4 dl sokeria
2 munaa
3/4 dl vehnäjauhoja
45 g hasselpähkinärouhetta
2 – 3 rkl kaakaojauhetta

Vuoan voiteluun voita ja hasselpähkinärouhetta tai vehnäjauhoja

Puristele mantelimassa kulhoon ja vatkaa siihen sokeria ja munat. Vaahdota, kunnes taikina on ilmavaa. Sekoita joukkoon jauhot ja pähkinärouhe sekä kaakaojauhe. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Pohja saa jäädä normaalia kakkua ohuemmaksi. Paista kakkua 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Minttumousse

150 g maitosuklaata
3 rkl maitoa
2 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 valkuaista
5 liivatelehteä
Noin 2 rkl minttusilppua (tuoreesta mintusta)

Paloittele suklaa kattilaan maidon joukkoon. Kuumenna hiljalleen samalla sekoitellen niin, että suklaa sulaa. Vaahdota keltuaiset ja lisää sulan suklaan joukkoon. Anna seoksen jäähtyä kunnolla.
Vatkaa kerma vaahdoksi, tee samoin valkuaisille. Sekoita vaahdot ja minttusilppu jäähtyneen suklaan joukkoon.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Puristele ne kuivaksi ja liota tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada sulaneet liivatteet ohuena nauhana moussen joukkoon. Levitä mousse jäähtyneen kakun päälle. Moussea on runsaasti, eli yli jääneen osan voi tässä välissä nauttia vaikkapa espresson kera lopullista kakkua odotellessa. Kakun annetaan hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.

Suklaakastike

200 g tummaa minttusuklaata (vähemmän minttuinen versio: tavallinen tummaa suklaa)
Noin 1 dl kermaa

Pilko suklaa kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä kerman kanssa, kunnes suklaa on sulanut kermaan.

Leikkaa kakusta kauniita, suorakaiteen muotoisia leivospaloja terävällä veitsellä. Tarjoa kakku viileänä ja kaada päälle lämmintä suklaakastiketta. Koristele mintunlehdillä ja kahvipavuilla. Suklaakastikkeen voi kaataa kannusta myös pöydässä.

Mainokset
8 kommenttia leave one →
  1. lokakuu 3, 2011 9:39 am

    Vaikuttaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta reseptiltä, jo pelkkä kuvien katselu saa suun napsamaan, nam!
    Kävin antamassa ääneni sinulle 🙂

  2. lokakuu 19, 2011 1:05 pm

    Kävin äänestämässä. Täydellisen kuuloinen yhdistelmä! 🙂

  3. lokakuu 24, 2011 8:10 am

    Näyttää ihanan herkulliseltä, täytyypi käydä äänestämässä 😀

    • Kirsikka permalink*
      lokakuu 26, 2011 8:19 am

      Ebe, kiitos! Tunnustus on kyllä mahtava, kun tulee tuollaiselta kakkumaakarilta kuin sinä:).

  4. lokakuu 27, 2011 7:07 am

    Tänne eksyin tuon kakun tuoksun perässä pauligin sivuilta… oi elämä kuinka herkullisen näköinen ja luultavasti makuinen! =)

    • Kirsikka permalink*
      lokakuu 27, 2011 7:11 am

      Kiitos Elli! Mahtavan näköisiä kakkuja sulla blogissa:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: