Skip to content

Mausteinen kolmen kaalin soppa

lokakuu 6, 2011

Syksyisin ruokaan kaipaa mausteisuutta ja ripauksen tulisuuttakin (vaikken ole ollenkaan chilin ystävä, se ei sovi minulle). Mummi tuli hoitamaan eilen pienokaista, joten sain käyttää taas muutaman hetken enemmän hellan ääressä. Päädyin rakentamaan mausteisen keiton, jossa pääraaka-aineena olivat kaalit. Ja oli ihanaa! Tämä ei sitten maistu sinne päinkään perinteiselle kaalisopalle.

Ruokaa tuli taas (tarkoituksella) ihan messevä määrä, mikä on hyvä, saapahan taas helposti lounasta, kun käytössä on monesti vain yksi käsi… Ja samalla bongasin lokakuun ruokahaasteen, joka oli lounaseväs. Tästä satsista riittää vielä hyvin termariin rakkaimman nautiskeltavaksi kiireisen työpäivän lomassa. Joten ilmoitanpa tämän samalla siihen kisaan.

Tuo lehtikaali oli minulle aivan uusi tuttavuus. Olin pilkkonut kovat kaalit ja sipulin jo kattilaan hautumaan, kun lähdin ruokakauppaan. Ja se lehtikaali pisti sieltä tiskistä juuri sopivasti silmään ja tästä tuli kolmen kaalin soppa. Nam!

Illalla soppa tarjoillaan kauniista keittokulhosta ja seuraavana aamuna lämmitetään loput termariin lounaaksi. Keitto varmasti lämmittää kiireisen työpäivän lomassa.

Mausteinen kolmen kaalin soppa

1/4 punakaali
Pala valkokaalia
150 g lehtikaalia
Muutama porkkana
2 sipulia
1 fenkoli
1 chili
Isohko pala inkivääriä
5 valkosipulinkynttä
Kasvislientä (tarvittaessa suolaa)
3 tl raakaruokosokeria
Pari hyppysellistä juustokuminaa
Oliivi- ja sesaminsiemenöljyä
Keitettyjä papuja (pakkasestani löytyi keitettyjä mustasilmäpapuja ja kikherneitä, joten käytin niitä)

Vasta raastettua parmesaania
Maalaisleipää

Pilko sipulit ja kovat kaalit rouheisiksi paloiksi. Lorauta kattilaan oliivi- ja sesaminsiemenöljyä (jälkimmäinen antaa ihanan pähkinäisen maun keitolle). Hauduta kaaleja ja sipuleita tovin. Kaada sitten kattilaan vettä ja kasvisliemikuutio (tai kaksi) tai itse tehtyä kasvislientä. Lisää pilkotut porkkanat ja siivutettu fenkoli. Pilko maustekasvikset, eli inkivääri, valkosipulit ja chili ja lisää soppaan. Siivuta vielä lehtikaali ja hauduta sitten keittoa, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Maistele lientä ja mausta tarvittaessa ruokosokerilla, suolalla ja juustokuminalla. Lisää lopuksi vielä keitetyt pavut.

Keiton päälle ripotellaan vasta raastettua parmesaania ja se nautiskellaan ihanan maalaisleivän kera.

Parmesaani kruunaa keiton.

Advertisements
2 kommenttia leave one →
  1. lokakuu 8, 2011 11:53 am

    Oo kuulostaa herkulliselta! Erityisesti peukut lehtikaalin käytöstä, tykkään! Käytitkö muuten tummaa seesamöljyä (paahdettua), vai sitä vaaleaa neitsytöljyä? Ja tosiaan, onnea kisaan!:)

    • Kirsikka permalink*
      lokakuu 8, 2011 5:14 pm

      Ahmija, se olikin kyllä tosi hyvää:). Taisi se öljyä olla sitä tummaa, joo, oli. Kiitos! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: