Skip to content

Kasvismoussaka

lokakuu 10, 2011

Kaupan pakastealtaasta (tai kaappejahan ne nykyään ovat) löysin mielenkiintoisen uutuuden. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin Mies sen löysi: kasvis”jauheliha”. Se on sitä samaa sarjaa, missä on niitä pihvejä, nugetteja ja muita. Tuo ”jauheliha” on kasvismureke-nimellä. En ole niin kovin soijarouheen ystävä, joten tämä on oikein mahtava uutuus. Aika hintava se on, mutta silloin tällöin voi pussin ostaa. Harvoinhan sitä mitään jauhelihaa (yöks) kaipaa, mutta pari sellaista ruokaa on, joissa kasvisversio ei ole lihaversiota parempi. Toinen on makaronilaatikko (testasin kasvismureketta heti ensimmäisenä makaronilaatikkoon, hyvää oli) ja toinen ehkäpä tämä moussaka. Ennen olen tehnyt soijarouheella, mutta nyt siis tällä murekkeella. Hyvää.

Moussaka on aika isotöinen, mutta ihanan herkullinen ruoka. Ja tästä määrästä riittää hyvin seuraavankin päivän ruoaksi.

Kasvismoussaka

3 munakoisoa
1 pss kasvismureketta (pakaste)
4 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
1/2 ruukku basilikaa
1/2 ruukku persiljaa
Noin 1/2 parmesaania
Valkokastiketta litrasta maitoa

Siivuta munakoisot ja paista ne oliiviöljyssä pannulla, ripota päälle suolaa. Itse paistoin ne vain toiselta puolelta aikaa säästääkseni. Pilko valkosipuli, kuutioi tomaatit ja hienonna yrtit. Sekoita ne sulaneen kasvismurekkeen joukkoon. Näistä voisi tietenkin keittää ihan jauhelihakastikkeen, jos jaksaisi, mutten ehtinyt. Keitä valkokastike. Lado vuokaan vuorotellen kerros munakoisoja ja kerros mureketta, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi koisot. Levitä raastettu parmesaani ja kaada vielä valkokastike komeuden päälle. Paistaa moussakaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ainakin vartin.

Advertisements
4 kommenttia leave one →
  1. Tiitu permalink
    lokakuu 14, 2011 9:09 pm

    Heipä hei, vasta löysin tänne ruokablogiisi tuon sisustus-/raksablogisi kautta. Kivoja juttuja ja kuvia molemmissa. 🙂 Täytyy kokeilla tuota kasvismureketta ja oikeastaan tätä moussaka-ohjetta muutenkin. Minä olen nimittäin tottunut tekemään moussakan lampaasta ja laittamaan vähän perunaa munakoison lisäksi.

    • Kirsikka permalink*
      lokakuu 16, 2011 11:40 am

      Tiitu, kiva juttu, tervetuloa toistekin! Tuo sinun versiosi onkin se oikea, mutta kasvissyöjänä en ole sitä koskaan maistanut:). Varmaan todella herkullista!

  2. kaisa permalink
    lokakuu 22, 2011 12:39 pm

    hei,
    kasvissyöjänä pysähdyin lukemaan tätä reseptiä (ja ajattelin kokeillakin sitä), mutta kysymys koskee vuokaa – mistä se on hankittu? vaikuttaisi juuri sellaiselta matalahkolta hyväkahvaiselta jota olen etsinyt kurkoteltavissa sijaitsevassa pienehkössä leivinuunissa käytettäväksi… onko se posliinia vai emalia?
    olisin kiitollinen vinkistä :))
    -kaisa

    • Kirsikka permalink*
      lokakuu 26, 2011 8:18 am

      Heippa Kaisa! Jos oikein muistan, niin vuoka on Stockmannilta (mutta en ole ihan varma…). Jos ei sieltä, niin sitten Citymarketista. Ei ole mitään merkkiä, eli ihan ns. halpisvuoka. Ja siltä se vähän tuntuukin, eli ei ole tukevimmasta päästä:). Mutta kaunis, siksi sen ostinkin:). Ja posliinia on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: