Skip to content

Itämaiset hampparit

lokakuu 19, 2011

Paistelin tuossa yhtenä iltana ison kasan näitä hernesosepihvejäni. Osan söimme perunan kanssa, osan jotenkin muuten ja loput päätyivät herkullisiin itäimaisiin hampurilaisiin. Kivaa vaihtelua.

Itämaiset hampurilaiset

Hampurilaissämpylöitä
Hernepihvejä (tai falafeleja tai vastaavaa)
Majoneesia
Hummusta (ohje alla)
Itämaista salaattia (ohje alla)

Itämainen salaatti

Pala valkokaalia
Pari porkkanaa
Pala purjoa
Tuoretta korianteria
1/2 sitruunan mehu (tai limemehua)
Seesaminsiemenöljyä
Suolaa
Juustokuminaa
Kuorittuja seesaminsiemeniä

Suikaloi kaali ja purjo ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkanat. Anna niiden marinoitua sitruunamehussa tovin, jolloin kaalikin hieman  pehmenee. Mausta lorauksella seesaminsiemenöljyä, lisää vielä suolaa, juustokuminaa ja seesaminsiemeniä ja hienonnettua korianteria.

Hummus

Purkillinen kikherneitä
Oliiviöljyä
Seesaminsiemenöljyä / tahinia
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Juustokuminaa
1/2 sitruunan mehu

Laita ainekset kulhoon ja sekoita tahnaksi sauvasekoittimella. Oikeaan hummukseen kuuluu tuo tahini, mutta koska en oikein pidä siitä, maustoin tämän mieluummin seesaminsiemenöljyllä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: