Skip to content

Piparjuuririsotto ja paistettua siikaa

lokakuu 26, 2011

Meillä oli lauantaina ruokabloggaajien pikkujoulut ravinteli Manalassa. Kivaa oli, jälleen kerran. Vaikka kyseisen ruokapaikan ruoka on, no, sanotaanko että en menisi sinne vapaaehtoisesti syömään, palvelu hidasta ja muutenkin käsittämätöntä (Miten voi kaikkien laskussa olla joku virhe?), niin seura oli mitä hupaisinta. Osallistujamäärää en laskenut, mutta kaksi isoa pöytää meitä oli, että varmaan siinä 30 – 40 henkeä, ellei enemmänkin. Ja jälleen oli mukana uusiakin naamoja, mahtavaa. Myöhemmin illalla ehdimme vielä lurauttelemaan karaokea. Että siitä alkoi sitten (pikku)joulukausi. Jei! Mutta mennäänpäs sitten ruokahommeleihin.

Kiva kalakaupan setä lupasi fileoida minulle kokonaisen siian valmiiksi, joten se päätyi ostoskärryihini. Ostin myös piparjuurta, josta suunnittelin hyvää kalakastiketta. Mutta sitten päädyinkin valmistamaan piparjuurella maustetun risoton. Tämä oli kyllä aikas herkkua, vinkeä yhdistelmä.

Piparjuuririsotto

Risottoriisiä (noin 1 dl per syöjä)
Oliiviöljyä
Pari valkosipulinkynttä
Valkoviiniä
Kasvislientä
Muutaman sentin pala piparjuurta
Suolaa, mustapippuria
1/2 mascarponea (tai loraus kermaa)

Kuullota risottoriisiä ja pilkottuja valkosipuleja hetki oliiviöljyssä. Lorauta sitten kattilaan valkoviiniä. Keitä hiljalleen. Kun viini on haihtunut, lisää hieman kasvislientä. Raasta kuorittu piparjuuri ja lisää ristottoon. Laita vähän kerrallaan ja maistele mikä on omaan suuhusi sopiva määrä. Lisää lientä aina hieman kerrallaan, kunnes riisi on kypsää. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Tarkista suola, rouhi sekaan pippuria ja tarjoa heti paistettujen siikafileiden kaverina.

Kun siikafileet paistetaan nahattomina, ne kannattaa puolittaa. Muuten menevät herkästi käännettäessä rikki poikki katki.

Advertisements
6 kommenttia leave one →
  1. lokakuu 26, 2011 1:00 pm

    Meitä taisi olla pikkujouluilemassa 24, mikäli yhtään laskin oikein, montako yhteen pöytään mahtui 🙂
    Palvelu oli kyllä hidasta ja tökeröä! Mutta onneksi seura oli mainiota.

    • Kirsikka permalink*
      lokakuu 27, 2011 7:08 am

      Virpi, ja loppuillan laululuritukset mitä kauneimpia:D. Ehkäpä viini aiheutti sen, että ihmismäärä silmissäni tuplaantui…;)

  2. lokakuu 26, 2011 8:16 pm

    Hei, mä olen ihan piparjuurifani joten tämä voisi toimia tosi hyvin :)!

    Oli kivaa tavata lauantaina, nähdään uudestaankin!

  3. lokakuu 28, 2011 8:13 pm

    Kiva idea, eipä olisi tullut mieleen laittaa piparjuurta risottoon.

    • Kirsikka permalink*
      lokakuu 30, 2011 7:44 am

      Suolaa ja hunajaa, en tiedä itsekään, mistä tuon keksin:). Mutta hyvää se oli:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: