Skip to content

Portviiniglögi karpalomehusta

marraskuu 14, 2011

Glögikausi on virallisesti korkattu! Mies ei ole punaviiniglögin ystävä, joten koitan aina varioida jotain muuta tarjolle. Tällä kertaa sekaisin päätyi karpalomehu ja portviini, ja on kyllä aikas hyvä glögikombi. Suosittelen! Portviini on tässä enemmän mausteena, eli käytin sitä todella vähän. Tuhdimpaa juomaa haluaville sitten isompia lorauksia.

Portviiniglögi

Karpalomehua (noin 1,5 – 2 dl per nuppi)
Noin 1 tl glögimaustetta per nuppi, eli kahden hengen satsiin laitoin noin 2 tl
Pari lorausta portviiniä
(Sokeria)

Keitä karpalomehua ja glögimausteita hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää tarvitatessa sokeria riippuen mehun sokeripitoisuudesta. Lorauta sekaan portviiniä ja siivilöi juoma kuppeihin.

Advertisements
4 kommenttia leave one →
  1. marraskuu 22, 2011 2:10 pm

    Ihanaa, tekisi hurjasti mieli glögiä! Oma suosikkini on aina punainen glögi, odottelen, että Suomesta tulee postissa vähän glögimaustetta, niin pääsen täälläkin glögiä keittelemään! 🙂
    Minut haastettiin tekemään ruokaa nauriista tällä viikolla (http://hiramenome.com/2011/11/palsternakkaa-kolmella-tavalla/#comment-30), ja ajattelin heittää haasteen eteenpäin sinulle! 😀 Olisiko aikaa naurisruoan kokkailuun? Kyseessä on http://uusimusta.squarespace.com/ -blogin juuresviikko, ja Suomessa ainakin tällä hetkellä juureksia on ihanasti saatavilla! 🙂 Oikein kivaa viikonjatkoa sinne! 🙂

    • Kirsikka permalink*
      marraskuu 22, 2011 9:26 pm

      Italian salaatti, hip hei, kyllähän tuo onnistuu:). Tosin ei ihan lähipäivinä, mutta -viikkoina kyllä:D.

  2. marraskuu 24, 2011 7:55 am

    Ja tässähän lisätietoa tuosta haasteesta:

    Vietämme Uudessa Mustassa tässä kuussa Paluu juureksiin -marraskuuta. Se tarkoittaa sitä, että kuukauden aikana pyrimme buustaamaan kotimaisia juureksia parhaamme mukaan. Juureksethan ovat toki pop, mutta kukaan ei enää jaksa vetää yhtään lanttumössöä tai punajuuripaistosta – nyt tarvitaan jotain uutta.

    Siihen liittyy myös blogihaasteemme, johon toivoisin sinun ehtivän osallistua. Haaste on jaettu neljään eri juurekseen, joista jokaista kokkaillaan vuoroviikoin. Ajatuksena on tuoda suomalaisiin raaka-aineisiin maailman maustetta. Ideat voi siis poimia ulkomailta: miten juures taipuu sushiin, mezeen, tortillaan, pastaan, you name it!

    Ensimmäinä estradille astui punajuuri, sitten lanttu ja viimeksi kokattiin palsternakasta. Tällä viikolla lavan valtaa nauris, josta siis toivoisimme sinun loihtivan jotain uutta, houkuttelevaa ja ulkomailta lainattua.

    Haasteeseen osallistuminen tapahtuu näin:

    – Ilmoita minulle hanne.valtari/at/tarinatalo.fi -osoitteeseen, että olet mukana.
    – Kehittele 29. marraskuuta mennessä ulkomailta oppeja saanut naurisohje, toteuta se  ja tee repeptistä postaus. Ideoiden lainailu on tietenkin sallittua, joten ihan ikiomaa ohjetta ei nyt vaadita. Lähetä minulle sähköpostiin linkki, kun reseptipostaus on valmis.
    – Haasta myös muita blogeja kokkaamaan nauriksesta. Ilmoita haastamiesi blogien osoitteet minulle mahdollisimaan pian, niin osaan antaa heille lisätietoa ennen haasteen alkua.

    Jokaisen haasteviikon loputtua kerään resepteistä koosteen, joka julkaistaan Uuden Mustan sivuilla torstaisin. Punajuuri- ja lanttureseptikoosteet löytyvät jo sivuilta.

    Käytän mahdollisesti jutussa myös haasteeseen osallistuneiden reseptikuvia, mutta merkitsen tietenkin kuvaajaksi bloggaajan – onko tämä sinulle ok?

    Iloa ja aurinkoa!
    Hanne, Uusi Musta

    • Kirsikka permalink*
      marraskuu 24, 2011 2:09 pm

      Hanne, kiitos ohjeista. Minäpä laitan töpinäksi:).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: