Skip to content

Mandariinilla maustettu bulgursalaatti

marraskuu 24, 2011

Joulu lähestyy ja ruokiinkin kaipaa jo ripauksen jouluisuutta. Tein bulgursalaattia, johon jouluista makua tuli mandariineista. Salaatti sopii loistavasti esimerkiksi vaalean kalan kanssa, meillä se tarjoiltiin nyt soijaleikkeen kaverina. Mutta sopisi tämä kyllä pikkujoulujen seisovaan pöytäänkin enemmän kuin hyvin. Salaatti tarjoillaan viileänä. Valkosipulia laitoin pari kynttä, mutta sen voisi hyvin jättää pois, sillä peittää muita makuja alleen. Hoksasin lisätä salaattiin rusinoita vasta seuraavana päivänä, joten ne eivät näy kuvassa. Mutta näin joulun alla rusinoita ehdottomasti (jos tykkää makeasta vivahteesta ruoassa).

Rusinat sopivat jouluiseen bulgursalaattiin ehdottomasti!

Mandariinilla maustettu bulgursalaatti

3 dl bulguria
3 sellerinvartta
3 porkkanaa
Kourallinen pakasteherneitä
Pari kourallista pakastemaissia
(Valkosipulia)
2 punasipulia
(Rusinoita)

Keitä bulgur kypsäksi kasvisliemessä (noin 8 min.). Lisää veteen kypsymään myös porkkanakuutiot ja pilkotut sellerinvarret. Keitä maissit ja herneet. Anna jäähtyä. Silppua punasipulit ja sekoita salaatti valmiiksi.

Kastike

4 mandariinia
2 rkl saksanpähkinäöljyä
1-2 rkl seesaminsiemenöljyä (paahdettua)
2 rkl soijakastiketta
(hunajaa/sokeria)
Mustapippuria

Purista mandariineista mehu ja sekoita kastike. Seesamiöljyä kannattaa käyttää harkiten, sillä antaa todella voimakkaan maun. Ettei muut maut sitten katoa sen alle. Sekoita kastike salaattiin.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: