Skip to content

Nauriscappuccino

marraskuu 29, 2011

Italiansalaatti haastoi minut kokkaamaan Uuden mustan viikon juureshaasteen mukaisesti jotakin nauriista. Koska tavoitteena oli sävyttää juuresta kansainvälisellä tvistillä, oli idea jo melkein siinä. Rakastan yli kaiken ranskalaista keittiötä ja muutenkin Keski- tai paremminkin Etelä-Eurooppa (Italia, Ranska, Espanja) ovat minun ruokarakkauksiani, joten sen kauemmas en nauristani vienyt. Nauris päätyi keittiössäni pieneksi täyteläiseksi alkupalakeitoksi, nauriscappuccinoksi. Keitto on hyvin runsas, joten sitä todella tarjoillaan vain tällainen pieni kupponen.

Nauriscappuccino

1 nauris
Voita
1 dl kermaa
1-2 dl rasvatonta maitoa
Suolaa
2 tl sokeria
1 tl balsamicoa

Kuutioi nauris. Kuullota kuutioita ensin voissa ja hauduta nauris sitten kypsäksi kermassa ja maidossa. Soseuta ja mausta. Kirpea nauris kaipaa sokeria tasaamaan makuaan. Lisää tarvittaessa maitoa, jotta saat cappuccinosta sopivan paksuista. Lämmitä vielä uudelleen ja tarjoa heti. Seuraksi sopii paahdettu saaristolaisleipäsiivu.

Advertisements
2 kommenttia leave one →
  1. joulukuu 1, 2011 9:27 am

    Huippuidea! taidankin seuraavilla ”päivälliskutsuilla tarjota tätä tai sitten sitä kastanjakeittoa….

    • Kirsikka permalink*
      joulukuu 1, 2011 3:32 pm

      Kiitti Nanna! Nauris tietenkin on nauris, vaikka voissa paistaisi, eli kirpeä. Mutta mä tykkään sekä nauriista että kirpeistä kasviksista yleensäkin (retiisit on ihan ykkösiä!), että siksi tykkäsin ite tosi paljon. Mutta jos on nirsoja vieraita, niin kastanja on ”varmempi”. Kastanjakeitto on makea ja pehmeä, nauris kirpeä, mutta ihania molemmat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: