Skip to content

Makeaa kalaa

joulukuu 5, 2011

Olen jäänyt koukkuun Jimin Tomin keittiöön, vaikka se kovasti kökkö toteutukseltaan onkin (mutta ohjeet ovat inspiroivia). Aika paljonhan siellä tehdään liharuokia, mutta onneksi on sellainen keino kuin soveltaminen keksitty. Yksi ohje jäi kummittelemaan mieleeni, ja sitä kokeilin sitten eilen – soveltaen siis. Joten pidemmittä puheitta: karamellisisoitua nieriää, olkaa hyvä.

En ole ennen uppopaistanut kalaa (no, en nytkään ihan oikeaoppisesti uppopaistanut, vaan wokkasin runsaassa oljyssä, noin 1/2 dl öljyä). Kivan rapea siitä tuli ja ihan hauska ohje tämä on. Seuraavaksi kokeilen tofulla, siihen lisään vielä tuoretta inkivääriä ja chiliä.

Lohi olisi voinut olla jopa parempi tähän, mutta olen siihen vähän kyllästynyt, joten siksi nieriää.

Karamellisoitua nieriää

1 nieriäfile, mahdollisimman paksu
Noin 1/2 dl oliiviöljyä wokkaamiseen

2 dl kasvislientä (käytin kanttarellifondia)
Noin 1 dl ruokosokeria
2 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamicoa

Keitä kastikkeen aineita, kunnes kastike hieman paksuuntuu. Wokkaa kalakuutiot runsaassa öljyssä (noin 5 min) ja siivilöi öljy pois. Sekoita rapeat kalapalat kastikkeeseen ja tarjoa basmati- tai jasminriisin kera.

Alkuperäinen ohje: Tomin keittiö.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: